(FOTO, VIDEO) PRAZNIK U BOLJEVCU: Škole nisu radile, svi došli da vide Partizan, crno-beli dali 3 gola Rtnju
Foto: FK Partizan

KUP SRBIJE

(FOTO, VIDEO) PRAZNIK U BOLJEVCU: Škole nisu radile, svi došli da vide Partizan, crno-beli dali 3 gola Rtnju

Fudbal -

Branilac trofeja u Kupu Srbije fudbalski klub Partizan plasirao se danas u osminu finala, pošto su njegovi fudbaleri u zaostaloj utakmici sa 3:0 pobedili trećeligaša Rtanj u Boljevcu.

Golove za Partizan postigli su Leandre Tavamba u 35. minutu, Marko Jevtović u 70. iz jedanaesterca i Ognjen Ožegović u 86.

Partizan je nastupio u kombinovanom sastavu, a utakmica je privukla veliku pažnju stanovnika Boljevca, pošto se na stadionu okupilo 5.000 ljudi. Škole u Boljevcima danas nisu radile, a radno vreme je bilo skraćeno.

1 / 6 Foto: FK Partizan

Partizan je prvu priliku imao preko Petra Djuričkovića u četvrtom minutu, ali je on šutirao pored gola. Posle toga crno-beli nisu napravili šansu sve do 26. minuta kada je na pas Djuričkovića Sejduba Suma izašao ispred golmana Vladimra Miloševića, ali je šutirao preko gola.

Posle toga Partizan je pojačao napade, prvo je pokušao Marko Jevtović, u 33. minutu, ali mu je golman domaćih odbranio, a dva minuta kasnije branilac trofeja je poveo. Iskosa sa desne stane centrirao je Nemanja Miletić, a Tavamba je loptu zahvatio glavom i poslao je u mrežu. Rtanj je u 62. minutu imao odličnu priliku da dodje do izjednačenja, ali je defanzivac Nikola Djoković iz slobodnog udarca sa oko 18 metara pogodio prečku.

Samo sedam minuta kasnije Đoković je u svom šesnaestercu igrao rukom nakon što je Saša Ilić snažno šutirao sa ivice kaznenog prostora. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Jevtović u 70. minutu.

Crno-beli su konačan rezultat postavili u 86. minutu kada je Ožegović nakon proigravanja Jevtovića pobegao odbrani Rtnja i u situaciji "jedan na jedan" zatresao mrežu rivala.

Trener Partizana Miroslav Đukić rekao je da je pobeda njegove ekipe na Rtnjom veoma bitna za podizanje samopouzdanja.

"Ovo je veoma bitna pobeda za nas, za ekipu i za podizanje samopouzdanja. Idemo dalje", rekao je Đukić za televiziju Arena sport.

"Bio je prelep ambijent, prelepo poslepodne za fudbal u lep fudbalskom ambijentu", dodao je Đukić.

Trener Rtnja Hakija Rovčanin rekao je da je današnja utakmica bila "maksimalni domet" njegove ekipe.

"Partizan je Partizan. Moja ekipa je dala sve od sebe, igrali smo koliko smo mogli. Ovo je naš maksimalni domet. Čestitam Parrtizanu na pobedi i želim im svu sreću u nastavku sezone, kako u prvenstvu, tako i u Ligi Evropa", rekao je Rovčanin.

U drugoj zaostaloj utakmici prvog kola Kupa Srbije, Napredak je na gostovanju sa 1:0 pobedio Bežaniju i izborio plasman u osminu finala.

(Beta, Foto: FK Partizan)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO! Kako je brzi voz iz Ćičevca, udario Jokića!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track