(VIDEO) ŠAMPION IZ PENALA DO POBEDE U SURDULICI: Partizan srušio Radnik za srećan put u Albaniju
Foto: Dado Đilas

Suma i Tošić precizni sa bele tačke

(VIDEO) ŠAMPION IZ PENALA DO POBEDE U SURDULICI: Partizan srušio Radnik za srećan put u Albaniju

Fudbal -

Fudbaleri Partizana pobedili su Radnik u Surdulici 2:0 u meču 13. kola srpske Superlige golovima iz penala.

Precizni sa bele tačke bili su Sejduba Suma u 18. minutu i Zoran Tošić u 90.

Crno-beli su se vratili na drugo mesto na tabelu sa 27 bodova, četiri manje od Crvene zvezde.

Ujedno, ovom pobedom su popravili raspoloženje pred put u Albaniju, gde u četvrtak igraju meč Lige Evrope sa Skenderbegom.

Radnik je ostao deveti sa 15 bodova.

Bilo je svega u Surdulici - povreda, isključenja, poništenih golova, pogođenih stativa... Ipak, najmanje dobrog fudbala.

Posle samo jedne pobede u prethodna tri kola, aktuelni šampion je imao veliki pritisak na plećima pred gostovanju Radniku. Međutim, na početku se kod crno-belih nije videla želja da što pre slome rivala. Naprotiv, domaći igrači delovali su motivisanije.

Radnik je u ranoj fazi ostao bez povređenog Purovića, a Partizan je već u 18. minutu došao do vođstva golom Sume iz penala, pošto je prethodno oboren Tavamba.

Partizan kao da se time zadovoljio, pa je do kraja meč takoreći samo čuvao stečenu prednost.

U finišu prvog poluvremena sudija Lazar Lukić isključio je trenera Radnika Simu Krunića zbog protesta, a u uvodu drugog dela poništio je gol domaćina, smatrajući da je napravljen prekršaj nad golmanom Stojkovićem.

U nastavku meč je imao miran ritam, što je odgovaralo gostima, koji su mogli da dupliraju prednost u 56. minutu kada je Suma umalo iskoristio nesmotrenost golmana Čančarevića, ali je lopta završila na stativi.

Sve je odlučeno u 90. minutu kada su crno-beli stavili tačku na ovu priču u Surdulici. Posle prekršaja nad Ožegovićem, drugi jedanaesterac danas u gol je pretvorio Zoran Tošić, koji se na terenu pojavio prvi put posle oporavka od povrede.

TOK MEČA:

KRAJ - 0:2!

90. minut - GOOOLLL - 0:2 - TOŠIĆ IZ PENALA!

89. minut - JOŠ JEDAN PENAL za PARTIZAN! Posle starta Pejčića nad Ožegovićem.

88. minut - Ožegović umesto Tavambe.

82. minut - Loš šut glavom Markovića posle centaršuta Tanasina.

77. minut - Saša Ilić menja Sumu.

71. minut - Pokušaj Tošića iz slobodnog udarca.

66. minut - ŠANSA za RADNIK! Frensis je centrirao sa levog krila, Radović je bio na "drugoj stativi" i kada se spremao da loptu pošalje u mrežu, zasmetao mu je Vulićević, dovoljno da fudbaler Radnika ne uspe ni da je šutne.

62. minut - ČARKE NA TERENU! Posle koškanja Pantelića i Evertona obojica su dobila žute kartone.

61. minut - Vraća se Tošić! Prvi ulazak u igru posle oporavka od povrede. Zamenio je Đuričkovića.

56. minut - STATIVA! Golman Čančarević je oklevao sa ispucavanjem, Suma mu je ušao u šut, lopta se odbila u stativu.

46. minut - PONIŠTEN GOL RADNIKA! Posle kornera Stojković je ispustio loptu, Ivanović je poslao loptu iza gol-crte, a sudija Lukić poništio gol zbgo prekršaja nad golmanom Partizana.

Posle opšte gužve i koškanja, žute kartone su dobili Ivanović i Stojković.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme...

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - 0:1!

44. minut - ISKLJUČENJE! Sudija Lukić isključio je domaćeg trenera Simu Krunića zbog protesta.

44. minut - Žuti karton i za Frensisa.

41. minut - Suma je dobio žuti karton. Sudija Lukić mu je progledao kroz prste posle prekršaja nad Purovićem u uvodu meča, ali ne i sada posle još jednog faula.

40. minut - Frensis tuče preko gola Partizana.

39. minut - Aplauz za Tavambu, jer je pomogao domaćem golmanu Čančareviću i vezao mu pertlu.

24. minut - ŠANSA za PARTIZAN - Miletić se našao iza leđa domaće odbrane, ali iskosa sa leve strane, pucao je, a golman Čančarević odbranio.

18. minut - GOOOLLL - 0:1 - SUMA iz PENALA!

17. minut - PENAL za PARTIZAN! Sudija Lukić je pokazao na belu tačku pošto je Tavamba oboren u kaznenom prostoru Radnika.

14. minut - Purović ne može da nastavi meč. Menja ga Marković.

13. minut - Prvi šut gostiju. Tukao je Jevtović iz daljine, ali slabo i neprecizno.

6. minut - ŠANSA ZA RADNIK - Prvo uzbuđenje na meču. Radović je prošao po levom krilu i dao povratnu, a Purović je loše reagovao.

3. minut - Žestok start Sume nad Purovićem, kome se ukazuje lekarska pomoć.

1. minut - Utakmica je počela...

Sastavi:

Trener Partizana Miroslav Đukić ne može da računa na povređenog Marka Jankovića, dok je oporavljeni Zoran Tošić na klupi.

Radnik: Čančarević - Tanasin, Ivanović, Gojković, Mladenović - Pantelić, Mićić - Frensis, Pejčić, Radović - Purović.

Partizan: Stojković - Vulićević, N. R. Miletić, Mitrović, N. G. Miletić - Đuričković, Jevtović, Everton, Pantić, Suma - Tavamba.

Dva tima su tokom prethodne sezone odigrala dva međusobna susreta, a oba su pripala Beograđanima. Prvi meč odigran je u Surdulici, a ekipa Partizana je tom prilikom slavila rezultatom 1:3(0:2). Strelac jedinog pogotka za ekipu Radnika bio je Igor Zlatanović, dok su strelci za crno-bele bili Uroš Đurđević (dva pogotka) i Leonardo da Silva. Drugi meč odigran je u Beogradu, a ekipa Partizana slavila je nakon preokreta rezultatom 2:1(0:1). Gosti su poveli preko Nemanje Arsenijevića, a bodove su crno-belima u drugom delu igre doneli Marko Janković i Uroš Đurđević (penal).

Ako posmatramo rezultate prethodnih pet međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 2015-2017) ekipa Partizana je bila mnogo uspešnija sa četiri pobede, dok je jedan meč završen nerešenim rezultatom. Taj jedini bod ekipa Radnika je osvojila na svom stadionu u prvom međusobnom susretu odigranom u sezoni 2015/16, a rezultat je tada bio 2:2(0:2).

Surduličani su solidno započeli aktuelnu sezonu i nakon dvanaest odigranih susreta na svom kontu imaju četiri pobede, uz tri remija i pet poraza. U prethodnom kolu pretrpeli su poraz na gostovanju u Čačku, a rezultat je bio 3:1 za ekipu Borca. Sa 15 osvojenih bodova trenutno zauzimaju 9.mesto na tabeli. Ekipa Partizana ove sezone ne igra u skladu sa ambicijama kluba, a nakon jedanaest odigranih susreta crno-beli na svom kontu imaju sedam pobeda, uz tri remija i jedan poraz. U prethodnom kolu na svom terenu su podelili bodove sa ekipom Čukaričkog, a rezultat je bio 1:1. Sa 24 osvojena boda trenutno zauzimaju 3.mesto na tabeli.

U taboru domaćina dvonedeljna pauza i lepo vreme iskorišćeni su za dodatne pripreme ekipe za nastavak šampionata, a svi u klubu priželjkuju da pred punim tribinama surdulički superligaš napravi iznenađenje. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba Simo Krunić koji je istakao da je zadovoljan radom i da će moći da računa i na dvojicu prvotimaca koji su se oporavili od povreda:

’’Iskoristili smo dane ove pauze za maksimalan rad na treninzima. Najbitnije je da nam je vreme išlo u prilog i da su nam svi igrači sada na raspolaganju. Dobro je da su nam se oporavili Zlatanović i Milovanović, dvojica momaka koje nismo imali u par poslednjih kola. U nedelju igramo protiv aktuelnog prvaka države. To su utakmice za koje živi ovaj grad, oseća se ta atmosfera kad nam dolaze Partizan i Zvezda. Iza nas je period "toplo-hladno", nije se moglo znati da li bolje igramo na strani ili kući. I ova utakmica će biti neizvesna. Partizan je imao par loših utakmica koje se možda mogu pravdati nekim umorom, ali mi ne smemo zaboraviti da u nedelju igramo sa timom koji igra Ligu Evrope i koji ima mnogo dobrih igrača, pa i jako dobru klupu. Njima mnogo znači ova utakmica nakon remija sa Čukaričkim. Moja želja bi bila da utakmica bude što neizvesnija, da budemo uvek blizu i da pokušamo da im se što više suprostavimo. Ne sumnjam da će igrači dati svoj maksimum, jer ovo im je velika motivacija kada igraju protiv jednog takvog kluba na svom terenu. Naravno, moramo imati i određenu dozu sreće. Pred nama je devedeset minuta tokom kojih moramo igrati najbolje što možemo.’’

Gosti u ovaj meč ulazesa obavezom da opravdaju ulogu favorita, zbog bodovnog zaostatka za liderom šampionata, a za to je neophodno da igrači ne razmišljaju o predstojeć duelu u Ligi Evrope.

O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba crno-belih Miroslav Đukić koji je istakao da je ekipa koncentrisana isključivo na meč sa Surduličanima:

’’Niko ne razmišlja o Skenderbegu, sve misli su nam usredsređene na Surdulicu i Radnik. Svi znaju da nas čeka težak protivnik. Moramo da pobeđujemo, nemamo prava na grešku. Ići ćemo od prvog minuta da tražimo pobedu koja nam znači mnogo. Oni će probati da nas ugroze, ali normalan tok utakmice je da Partizan vodi meč, a da Radnik čeka šansu iz kontri i dobre odbrane. To je normalan splet okolnosti koji mi očekujemo. Recept za probijanje ’’bunkera’’ je brza igra po bokovima, dupli pasovi u završnici, da pas igra bude tečnija. To su neki recepti protiv zatvorene odbrane koje treba da pokažemo na delu.’’

Strateg crno-belih je potom govorio i o trenutnoj kadrovskoj situaciji istakavši da se Zoran Tošić oporavio i da je trenirao sa ekipom, kao i Sejduba Suma.

Povređen je jedino Marko Janković koji neće biti u konkurenciji za sastav. Takođe, naglasio je da je zadovoljan formom i stanjem igrača koji su se vratili sa reprezentativnih obaveza:

’’Svi su došli i svi su spremni. Danilo Pantić je došao sa velikim samopouzdanjem, dao je gol, pobedili su dve utakmice. Svi su spremni da konkurišu za tim, tako da imaćemo u opticaju veliki broj igrača koji će konkurisati za mesto u timu. Biće promena, ali ne mnogo, jer nam dolaze teške utakmice, a svaka nam je bitna. Moramo da pobeđujemo, u prvenstvu zaostajemo za ’’večitim’’ rivalom. Nemamo mnogo izbora, uvek ćemo probati najjači sastav.’’

Kurir.rs / Kurir sport

Foto: FK Partizan

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Pet razloga zbog kojih je Zvezda poražena od Budućnosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track