BOAĆI PRETI ARSENALU: Zvezda će odigrati najbolju utakmicu u istoriji i popeti se na prvo mesto
Foto: Reuters

ANRI MU IDOL

BOAĆI PRETI ARSENALU: Zvezda će odigrati najbolju utakmicu u istoriji i popeti se na prvo mesto

Fudbal -

Fudbaler Crvene zvezde Ričmond Boaći rekao je danas da će njegova ekipa protiv Arsenala odigrati "jednu od najboljih utakmica koje je ikada odigrala" kako bi preuzela prvo mesto u Grupi H u Ligi Evropa.

"Oni su trenutno prvi ali ako pobedimo, preuzećemo im to mesto. Daćemo sve od sebe da osvojimo tri boda i preuzmemo vođstvo na tabeli. Oni sigurno dolaze da pobede, ali ja sam uveren da će u četvrtak biti jedna od najboljih utakmica koje je Crvena zvezda ikada odigrala", rekao je Boaći za klupski sajt.

Fudbaleri Zvezde igraju u četvrtak od 19 časova na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu protiv Arsenala, utakmicu trećeg kola Grupe H u Ligi Evropa. Arsenal je prvi na tabeli sa šest bodova, Zvezda ima dva boda manje, treći je BATE Borisov sa jednim bodom, a Keln je bez bodova.

Boaći je zahvalio bogu što su njegovi saigrači zdravi i što pripreme za utakmicu teku po planu.

"Dočekujemo jednu od najboljih ekipa sveta. Svi smo upoznati sa načinom na koji igra Arsenal, ali ne razmišljamo mnogo o protivniku. Važno nam je samo ono što mi treba da uradimo na terenu. Naša odlučnost i potpuna koncentracija, kao i agresivnost u igri tokom čitavog meča doneće nam dobar rezultat. Verujem da se naporan rad uvek isplati. Ako nastavimo da se trudimo kao što do sada, uveren sam da je posle 90 minuta sve moguće", naveo je on.

Boaći je u dosadašnjem delu sezone postigao osam golova u evropskim utakmicama.

"Želim da se upišem u listu strelaca na svakoj utakmici, a činjenica da ovog puta igramo protiv Arsenala ne menja ništa. Maksimalno sam motivisan jer uvek sebi postavljam velike izazove i želim da igram važne utakmice. Znam da su i moji saigrači željni dokazivanja i da su i oni, kao i stručni štab, spremni za velika dela", rekao je napadač iz Gane.

On je dodao da ekipa ne oseća pritisak pred duel sa engleskim klubom.

"Izaći ćemo na teren i igraćemo svoju igru kako najbolje umemo. Na kraju ćemo videti ko će pobediti", rekao je Boaći.

Boaći nosi broj 14 na dresu, a taj broj nosio je i legendarni igrač Arsenala Tijeri Anri.

"Jedan od mojih omiljenih igrača igrao je za Arsenal. Zbog Tijerija Anrija i nosim broj 14. On je fudbaler kome se divim. Ipak, ne povezujem to nikako sa ovom utakmicom. Meč protiv Arsenala je moj posao, ono što ja radim kako bih usrećio navijače, kako bi ljudi prepoznali moje ime i kako bi Zvezdi, sa svojim saigračima, doneo pobedu. Ekipa je na prvom mestu. Želim da pobedimo Arsenal, to bi bila jedna od mojih najvećih pobeda u životu", rekao je Boaći.

(Kurir.rs/Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Pet razloga zbog kojih je Zvezda poražena od Budućnosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track