Kockar Lev vodi Nemačku do nove titule

Sve tajne Jogija Leva

Kockar Lev vodi Nemačku do nove titule

Fudbal -
Nemački novinari otkrili deset zanimljivosti iz privatnog života selektora fudbalske reprezentacije „pancera“

I Angela ga voli.Selektor fudbalske reprezentacije Nemačke Joahim Lev trenutno je najpopularnija ličnost u toj zemlji. Sjajna taktika na Evropskom prvenstvu i činjenica da su „panceri“ impresivnom igrom stigli do polufinala, u kom će igrati protiv Italije, učinili su Leva najomiljenijom personom među Nemcima.Nemački mediji analizirali su život Joahima Leva (52) i pronašli deset njegovih tajni za koje se nije znalo u javnosti. Lev je selektor „pancera“ postao 2006. godine, kada je na klupi zamenio Jirgena Klinsmana. Kao trener dokazao se u Štutgartu. Igrao je finale EP 2008. i izgubio od Španije (1:0), dok je na SP 2010. opet stao pred „crvenom furijom“, ovaj put u polufinalu (0:1). U Južnoj Africi stigao je do trećeg mesta pobedivši Urugvaj (3:2), a na EP u Ukrajini i Poljskoj želi da se okiti titulom evropskog šampiona.

1. Plaši se letenjaVoli da putuje, ali letenje avionom mu nije omiljeno. Više voli vozove. Kada mora da leti, njegovo omiljeno sedište u avionu je 1A.

2. Šlager pevačLev od muzičara najviše voli Uda Jirgensa i Ditera Tomasa Kuna, izvođače nemačke zabavne muzike i šlagera. Iako se slikao s Rijanom, hitove dvojice Nemaca drži u svom ajpodu.

3. Ne nosi burmu

Lev je oženjen s Danijelom i njih dvoje su u braku 26 godina. Zanimljivo je da ne nosi burmu. Drži je u kovčegu jer ne voli metal na koži.4. Voli kockuJogi Lev voli da posećuje kazina, ali nije lud za kockanjem. Omiljena igra mu je rulet, a najviši ulog na koji igra je 500 evra.5. Ima ožiljakRetko kad ćete Leva videti u majici bez rukava. Razlog je veliki ožiljak na nadlaktici desne ruke. Kao šestogodišnji dečak je pao s balkona.6. Obožava slatkoSelektor Nemaca lud je za čokoladom, desertima, kolačima, sladoledima... Da bi ostao u formi, svakodnevno trči i vozi bicikl.

7. Red, red i samo redLev je organizovan čovek i najviše na svetu mrzi haos. Zalaže se za red na poslu i u životu. Radni sto mu je uvek uredno spremljen.

8. Brije se svaki danSvako jutro Lev provodi 30 minuta u kupatilu. Brijanje je obavezno jer ne trpi bradu. Tvrdi da fudbalski radnici zbog prirode posla moraju biti uredni.

9. Sklon rizikuZa njega kažu da je sklon riziku. Lev tvrdi da je to muški poriv. Rizikovao je u meču s Grčkom i dobio. Očekuje da mu se to isplati i protiv Italijana.

10. Miljenik ženaNemačke žene obožavaju Leva. Čak 23,4 odsto Nemica spavalo bi s njim. I danas dobija ljubavna pisma, koja čita njegova supruga.

Njam, njam - kopa nosNemački novinari nisu se bavili najvećim porokom Joahima Leva, a to je da, kada je nervozan tokom utakmice, obavezno kopa nos.Taj njegov poriv otkriven je tokom SP u Južnoj Africi, kada je proveravao sadržaj svog nosa, a potom ga i probao. Nažalost, od tada nije ništa naučio. Isto je radio i tokom EP u Ukrajini i Poljskoj, na meču s Portugalom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track