PREMIJER LIGA: Siti nastavio sa pobedama, Hadersfild pobedio Junajted
Foto: Reuters

ZANIMLJIVI MEČEVI

PREMIJER LIGA: Siti nastavio sa pobedama, Hadersfild pobedio Junajted

Fudbal -

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su na domaćem terenu Barnli sa 3:0 i stekli pet bodova prednosti nad Mančester junajtedom, koji je kao gost izgubio od Hadersiflda sa 1:2 u utakmici devetog kola u Premijer ligi.

Siti je poveo u 30. minutu golom Serhija Aguera iz jedanaesterca. To je njegov 177. gol za Siti i izjednačio se sa najboljim strelcem u istoriji kluba Erikom Brukom. Pobedu su obezbedili Nikolas Otamendi u 73. i Liroj Sane u 75. minutu.

Ekipa Pepa Gvardiole je jedina neporažena ove sezone u Premijer ligi, prva je na tabeli sa 25 bodova. Barnli je pretrpeo drugi poraz u prvenstvu i deveti je na tabeli sa 13 bodova.

Hadersfild je pobedio favorizovani Mančester junajted sa 2:1 i ostvario treći trijumf u sezoni. Domaći su poveli preko Arona Muja u 28. minutu, a prednost je udvostručio Loran Depuatr u 33. minutu. Jedini gol za Junajted postigao je Markus Rašford u 78. minutu.

To je prvi put posle 65 godina da je Hadersfild pobedio Mančester junajted u prvenstvu.

Hadersfild je 10. na tabeli sa 12 bodova, a Junajted zauzima drugo mesto sa 20.

Fudbaleri Njukasla pobedili su na svom terenu Kristal Palas golom Mikela Merina u 80. minutu. To je njegov prvi gol za Njukasl.

Crno-beli su nastavili niz od tri utakmice bez poraza i posle četvrte prvenstvene pobede zauzimaju šesto mesto na tabeli sa 14 bodova.

Londonski klub je pretrpeo osmi poraz i poslednji je na tabeli sa tri boda.

Bornmut je kao gost pobedio Stouk sa 2:1, a istim rezultatom Lester je na gostovanju pobedio Svonsi.

Ranije danas Čelsi je pobedio Votford sa 4:2 i prekinuo niz od dva poraza.

kurir.rs / Beta

foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track