(VIDEO) KURIR IZABRAO ZIDANA I RONALDA: Jedini smo medij iz Srbije koji učestvuje u izboru FIFA za najboljeg fudbalera sveta
Foto: Reuters

drugu godinu zaredom

(VIDEO) KURIR IZABRAO ZIDANA I RONALDA: Jedini smo medij iz Srbije koji učestvuje u izboru FIFA za najboljeg fudbalera sveta

Fudbal -

Svetska fudbalska federacija izabrala je na gala večeri u Londonu najboljeg fudbalera 2017. godine, a Kurir je jedini medij iz Srbije koji je imao pravo glasa.

Naime, po jedan mediji iz svake zemlje članice FIFA, zajedno sa kapitenima i selektorima učestvuje u glasanju.

Sportski novinar, Milan Rašević, sada pomoćnik glavnog urednika Kurira, drugu godinu uzastopno bio je deo ove ceremonije. Rašević je kada je u pitanju fudbaler godine pet poena dao Kristijanu Ronaldu, koji je odneo laskavo priznanje, tri Lionelu Mesiju (Barselona), a bod golmanu Juventusa Đanluiđiju Bufonu.

foto: Zorana Jevtić

Dugogodišnji urednik sportske redakcije Kurira, koji je izveštavao sa tri Prvenstva sveta u fudbalu, je kada su u pitanju treneri na prvo mesto stavio Zinedina Zidana, tri poena dao je Masimilijanu Alegriju (Juventus), a bod strategu Junajteda Žozeu Murinju.

Rašević je dakle, glasao za pobednike, pošto je Bufon izabran za najboljeg golmana, Zidan je najbolji trener, a Ronaldo fudbaler planete za 2017. godinu.

foto: Kurir

Kurir sport, Foto: Reuters, Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track