(KURIR TV) SIMPOZIJUM TRENERA U BEOGRADU: Bora Milutinović preneo delić bogatog iskustva mlađim kolegama
Foto: Fudbalski savez Srbije

SIMPOZIJUM TRENERA

(KURIR TV) SIMPOZIJUM TRENERA U BEOGRADU: Bora Milutinović preneo delić bogatog iskustva mlađim kolegama

Fudbal -

Legendarni Bora Milutinović održao je veoma posećeno predavanje na seminaru Saveza asocijacija fudbalskih trenera Evrope kojim je želeo da prenese delić svog bogatog iskustva mlađim kolegama.

Milutinović je opisivao posebnosti svakog tima i situacije u kojima je preuzimao reprezentacije pred odlaske na mundijale, prisetivši se i po neke anegdote iz tog vremena.

- Kada sam uzeo SAD, zamolili su me da dobro savladam engleski. Ipak, nije krenulo kako treba i pozove me Henri Kisindžer. Kažem ja "izvinite, još mi engelski nije najbolji", a s druge strane čujem "Boro, pusti sad engleski" - rekao je Milutinović.

Mnogim mlađim trenerima iz Srbije, a sigruno i onima iz inostranstva, nije bila poznata činjenica da je legendarni Ugo Sančez pre odlaska u Atletiko Madrid, a potom i u Real Madrid, bio od Bore ponuđen Partizanu i Crvenoj zvezdi.

- Kada sam ga doveo u Beograd rekli su mi "Boro, pa on nije visok, ni brz, ne dribla dobro, šta će nam takav igrač". Nisu verovali u to da Sančez poseduje nos da oseti situaciju za gol, ali zato jesu Španci. Tamo je bio najbolji strelac lige.

kurir.rs / Dejan Petković

foto: Fudbalski savez Srbije

POGLEDJATE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Ko to bije Zvezdine igrače?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track