KURIR TV NA SAJMU MEDIJA Predstavnici Crvene zvezde i Partizana o renesansi srpskog fudbala: Postali smo lideri u regionu!
Foto: Dragana Udovičić

uživajte

KURIR TV NA SAJMU MEDIJA Predstavnici Crvene zvezde i Partizana o renesansi srpskog fudbala: Postali smo lideri u regionu!

Fudbal -

Na štandu Kurira održan je panel Renesansa srpskog fudbala.

1 / 6 Foto: Dragana Udovičić

Gosti su bili predstavnici Crvene zvezde i Partizana, Mitar Mrkela i Ivica Iliev.

foto: Dragana Udovičić

RENESANSA SRPSKOG FUDBALA

Mitar Mrkela se slaže sa konstatacijom da srpski fudbal doživljava renesansu.

- Postigli smo neke rezultate kada je srpski fudbal u pitanju. Reprezentacija se kvalifikovala, Zvezda i Partizan su u grupnoj fazi Lige Evropa i imaju šansu da dočekaju proleće. Da bi sve to bilo kako treba, onda moramo ovakve rezultate da ponavljamo godinama.

foto: Printskrin

Ivica Iliev:

- Kao i u životu, tako i u fudbalu, jedan dan, jedan meč može da promeni sve. Posle niza godina suša i neuspeha, mislim da smo za 180 stepeni okrenuli priču i postali lideri regiona. Dolazimo do zaključka da Partizan i Crvena zvzeda, naravno i reprezentacija su napravili nešto što nijedna zemlja iz regiona nije. Mnogo toga lepog se desilo. Postoji mogućnost da oba kluba prođu grupnu fazu. Sve je kao u bajci, a mislim da je to sve plod ljubavi prema klubu i ovom sportu, poštovanja prema navijačima. Kada se sve stavi pod interes zemlje ili kluba, onda sve funkcioniše. Ona stara da nema Partizana bez Zvezde i obrnuto stoji. Ništa od toga ne bi bilo da FSS nije preduzeo korake ka stabilizaciji srpskog fudbala.

USPEH REPREZENTACIJE

Srpski nacionalni tim će posle osam godina igrati na velikom takmičenju. Taj rezultat donosi srpskom fudbalu direktne i indirektne benefite, o čemu su pričali Mrkela i Iliev.

Mitar Mrkela: - Veliki uspeh je postignut. Posle desetak godina smo ponovo na velikom takmičenju. To donosi i finansijske benefite, veliki deo tih para će biti uložen u srpski fudbal. To su direktne koristi. Indirektne koristi je da cene igrača rastu, a sve to će imati dobar uticaj na naš fudbal

Ivica Iliev:

- Javno bih čestitao našoj reprezentaciji na prvom mestu u grupi. To je velika stvar. Ni sami nismo svesni koliko će to lepih stvari doneti srpskom fudbalu. Mnogo znači i našim najvećih klubovima. Od kada sam na funkciji u poslednje dve godine, uvek sam postavljao pitanje, kako Dinamo iz Zagreba može da traži toliko novca za svoje igrače, a mi ne. A Zvezda i Partizan su veći klubovi od Dinama. Prvi i osnovni odgovor je reprezentacija. Otvara nam se veće tržište nego što je bilo do sada.

NACIONALNI STADION

Poslednjih meseci učestalo se priča o izgradnji navionalnog stadiona. Nemanja Matić je rekao da nema dobrog rezultata bez dobrih uslova.

Mrkela: - Moje mišljenje je da nam je potreban jedan moderan sportski objekat. Znamo da nam je infrastruktura u jako lošem stanju. Znamo koliko je Sportski centar u Staroj Pazovi podigao kvalitet i koliko su mlađe selekcije napredovale od 2011. godine. Verujem da će se mnoge stvari popraviti kada budemo izgradili nacionalni stadion. I ne treba na tome da se zaustavimo. Mnogi klubovi rade i igraju na jako lošim terenima. Ako hoćemo da podignemo fudbal na viši nivo, moraju svi tereni da budu dobri, da svi timovi igraju u dobrim uslovima. Ako dovedete jedan tim da igra po džombastim terenima, kao da Formulu 1 vozite po rupama.

Iliev: - Prvi preduslov za vrhunski fudbal je teren. Poljski fudbal je eksplodirao kada su zbog organizacije EP renovirali stadione i napravili ih na nivou nemačkih stadiona. Odjednom njihova reprezentacija dominira kroz poslednjih nekoliko kvalifikacija. Stalno pričamo da je fudbal u Srbiji ružan, da nije dostojan Evrope. Ali, 90 odsto stadiona u Srbiji su u nikakvom stanju i nemoguće je videti ozbiljan fudbal i kvalitete ozbiljnih igrača. Apelovao bih da se sva moguća sredstva usmere ka obnavljanju tih terena.

PODRŠKA NAVIJAČA

Crvena zvezda i Partizan su imali sjajnu podršku navijača na utakmicama u Evropi.

Mrkela:

- Imali smo sjajnu podršku sa tribina, naročito na evropskim utakmicama. Trudićemo se da ih u narednom periodu ne razočaramo rezultatima.

Iliev: - Svi su videli koliko nam znači podrška navijača. Oni su naš 12. igrač, a ja bih rekao često i naš 1. igrač. Videli ste protiv Videotona i Dinama iz Kijeva koliko nam nedostaju. Radujem se punim tribinama protiv Skenderbega.

foto: Dragana Udovičić

Do nedelje, 29. oktobra, na našem štandu, koji će se nalaziti u centralnom delu hale, s ponosom ćemo vam predstaviti našu kompaniju i pokazati vam zašto smo najveća medijska grupacija na zapadnom Balkanu. Uz više od 40 programskih celina i mnogo poznatih gostiju, koji će doći da budu naši gosti na Sajmu medija, prikazaćemo vam svu našu različitost, kreativnost i kvalitet. Pozivamo i vas, naše drage čitaoce, da sa nama provedete kvalitetno vreme! Vidimo se na Sajmu medija!

Kurir.rs/ Kurir sport

Foto: Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track