Najnovije vesti

SINIŠA PODIGAO VELIKU BURU U ITALIJI Mihajlović: Nisam učio o Ani Frank, jesam o Ivu Andriću!
Foto: AP

Srpski trener u centru pažnje

SINIŠA PODIGAO VELIKU BURU U ITALIJI Mihajlović: Nisam učio o Ani Frank, jesam o Ivu Andriću!

Fudbal

Trener fudbalera Torina Siniša Mihajlović, nakon što je njegova izjava da nije čuo za Anu Frank podigla veliku buru u Italiji, rekao je da tokom školovanja nije učio o jevrejskoj devojčici iz Drugog svetskog rata, ali da jeste o jugoslovenskom nobelovcu Ivu Andriću.

"Rekao sam da ne čitam novine, pa su me novinari pitali o Andrei Belotiju, a odmah potom i o Ani Frank. Skakali su sa teme na temu i zbunio sam se, nisam razumeo kontekst. Pritom, ne znam za gest pristalica Lacija", rekao je Mihajlović posle utakmice protiv Fiorentine u Seriji A.

 

Mihajlović je osudio ponašanje navijača Lacija i poručio da je protiv svake vrste rasizma.

 

"Lično, skoro svake nedelje dobijam uvrede na stadionima. Nas su u srpskim školama učili o Ivu Andriću, a ne o Ani Frank. Nije mi jasno zbog čega je ispao veliki problem što ne znam mnogo o njoj", zaključio je Mihajlović.

 

Fudbalski savez Italije naložio je svim klubovima da zbog gesta navijača Lacija svaka utakmica počne minutom ćutanja i čitanjem odlomaka njenog dnevnika.

 

Reagovao je i predsednik Lacija Klaudio Lotito idejom da svake godine pošalje 200 mladih pristalica rimskog kluba u Aušvic kako bi se edukovali na licu mesta.

 

Tanjug

Foto: AP

 

 

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Da li će se "srpski penali" obiti o glavu Zvezdi i Partizanu?

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...