MUSLIN DOBIO RASKID UGOVORA: Krstajić vodi u Kinu, Piksi čeka Mundijal! Vraća se Sergej Milinković Savić!
Foto: Dado Đilas/Profimedia

Pravdo, gde si

MUSLIN DOBIO RASKID UGOVORA: Krstajić vodi u Kinu, Piksi čeka Mundijal! Vraća se Sergej Milinković Savić!

Fudbal -

Dragan Stojković preuzeće reprezentaciju Srbije pred Svetsko prvenstvo, a dotle, u saradnji s njim, „orlove“ će voditi Muslinovi dosadašnji pomoćnici Krstajić i Đorović

Kurir je prvi objavio šokantnu informaciju da Slavoljub Muslin neće voditi reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu u Rusiji naredne godine, a sad je izvesno i to da će Mladen Krstajić biti v. d. selektora u pripremnom periodu dok Dragan Stojković Piksi zvanično ne preuzme „orlove“.

Naime, legenda srpskog i jugoslovenskog fudbala posle prvih pregovora s gazdom kluba u Kini nije dobio dozvolu za povratak u Beograd, a prevremeni raskid ugovora s Guangdžouom koštao bi ga više miliona dolara. Ipak, čuvena „desetka“ i sada već uspešni trener moći će da preuzme reprezentaciju na proleće, dakle pre Svetskog prvenstva, a dotle, u saradnji s njim, nacionalni tim će voditi Muslinovi dosadašnji pomoćnici Mladen Krstajić i Goran Đorović.

Upravo su Krstajić i Đorović sastavljali spisak reprezentativaca za prijateljske mečeve s Kinom (10. novembar) i Južnom Korejom (14. novembar) na turneji Srbije po Aziji, a imena putnika biće saopštena putem zvaničnog sajta FSS umesto na redovnoj konferenciji za medije.

Slaviša Kokeza je na ovaj način sprečio javna pitanja novinara, znajući da bi akcenat na konferenciji bio stavljen na smenu Slavoljuba Muslina, ali je tako izbegao i da se javno diskutuje o pozivanju Sergeja Milinković-Savića u nacionalni tim.

As Lacija, kojim je Kokeza ucenio Muslina ostankom na mestu selektora, trebalo bi da se priključi reprezentaciji već pred ove novembarske mečeve, a poziv će, kako se saznaje, dobiti još nekoliko igrača koji nisu bili na užem spisku Slavoljuba Muslina, pre svih Andrija Živković, Marko Grujić i Nemanja Radović. Debitanski poziv dobiće i Mile Svilar, mladi golman Benfike, čiji je dolazak u reprezentaciju Srbije Kurir takođe ekskluzivno najavio pre 10 dana.

Goran Anđelković

Zavera Fudbalskog saveza Srbije

VAJS PARAVAN ZA PIKSIJA

foto: Profimedia

Na pojedinim portalima juče je objavljena informacija da je Vladimir Vajs, Slovak koji je dosad vodio Gruziju, prvi pik Fudbalskog saveza Srbije za mesto selektora. Međutim, Kurir saznaje da je to zapravo takozvani spin ljudi iz srpske kuće fudbala kako se mediji jedno vreme ne bi bavili pravim pikom Slaviše Kokeze - Draganom Stojkovićem, kojem je još pre meča u Beču obećana Muslinova palica.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Da li su fudbalske sudije potrošna roba za jednokratnu upotrebu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track