ITALIJANI BRUTALNI PREMA MIHAJLOVIĆU: Siniša je učio o Titu i Jasenovcu, a bio je prijatelj Arkana i branio je Ratka Mladića
Foto: AP

Srbin na meti Điđija Rive

ITALIJANI BRUTALNI PREMA MIHAJLOVIĆU: Siniša je učio o Titu i Jasenovcu, a bio je prijatelj Arkana i branio je Ratka Mladića

Fudbal -

Izjava Siniše Mihajlovića da ne zna ko je Ana Frank i dalje je glavna tema u italijanskim medijima.

Srpskog stručnjaka koji vodi Torino u Seriji A brutalno je napao jedan od najuglednijih novinara Luiđi Điđi Riva.

Riva je u autorskom tekstu ustvrdio da se u bivšoj Jugoslaviji, u vreme kada je Mihajlović išao u školu, učilo o Ani Frank i da je on morao da čita njen dnevnik kao obaveznu lektiru.

Riva svoj stav zasniva na činjenici da se u to vreme u školama u Jugoslaviji puno učilo o nacističkim zločinima tokom drugog svetskog rata, o bombardovanju Beograda 6. aprila 1941. godine, ustaškom koncentracionom logoru Jasenovcu, gde su stradali Srbi i Jevreji, kao i o Titu, borcu protiv nacista.

Riva podseća na neke detalje iz Mihajlovićeve prošlosti, činjenicu da je bio prijatelj sa Arkanom, da je za Ratka Mladića govorio da je patriota, kao i da je na rasnoj osnovi vređao Patrika Vijeru.

"Navodna Mihajlovićeva iskrenost možda ima načela i u činjenici da nije želeo da se zamera navijačima bivšeg kluba, pripadnicima "Curve nord" – poznatim po širenju fašizma kroz svoje stavove na tribini i navijačkom svetu. Istih onih koji su bili autori transparenta podrške 'tigru Arkanu', čoveka poznatom po etničkom čišćenju, ali i nekadašnjem velikom Mihajlovićevom prijatelju. Dok je on istovremeno za Ratka Mladića, "Kasapina iz Srebrenice", rekao 'da je patriota koji se bori za svoj narod. A, tu je i sukob sa Patrikom Vijerom – koga je vređao na rasnoj osnovi", zaključio je Riva.

Kurir sport

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Da li je on novi selektor Srbije?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track