KREĆE BITKA ZA SVETSKO PRVENSTVO Hrvati: Strpljivo! Grci: Opasnost preti sa svih strana
Foto: Reuters

PRVI MEČ U ZAGREBU

KREĆE BITKA ZA SVETSKO PRVENSTVO Hrvati: Strpljivo! Grci: Opasnost preti sa svih strana

Fudbal -

Hrvatski fudbaler Luka Modrić rekao je večeras da je važno da njegova ekipa u predstojećem meču protiv Grčke bude strpljiva i da ne srlja.

"Pred nama su dve velike utakmice. Spremni smo i jedva čekamo da istrčimo na teren Maksimira", rekao je Modrić, prenosi Hina.

Hrvatska će sutra dočekati Grčku u prvoj utakmici baraža za plasman na Svetsko prvenstvo 2018.

"Najvažnije je da ostanemo mirni i strpljivi, kao što smo igrali u Ukrajini. Bitno je da ne srljamo. Siguran sam da ćemo doći do prilika, a onda je važno da budemo koncentrisani u završnici i da ih iskoristimo", rekao je Modrić.

Modrić nije želeo nikoga posebno da izdvoji kod Grka naglasivši da je njihov najveći kvalitet timska igra.

"Kompaktni su, igraju u velikim i dobrim klubovima. Imaju nekoliko nezgodnih igrača, ali ne bih izdvajao nikoga posebno", kazao je Modrić.

Modrić je naveo da u mečevima grčke reprezentacije nema mnogo golova, dodavši kako bi bilo "super da Hrvatska u četvrtak ne primi pogodak".

"Bili bismo srećni da odigramo veliku utakmicu i da pobedimo. Bilo bi super da ne primimo pogodak. Teško da će biti puno pogodaka, ali se nadam da će oni koji će pasti biti naši", rekao je on.

Utakmica Hrvatske i Grčke biće odigrana sutra od 20.45. Revanš se igra u nedelju Grčkoj.

Reprezentativci Grčke doputovali su danas u Zagreb.

"Ne smemo da ostavimo prostor hrvatskim igračima jer mogu biti jako opasni. Opasnost preti sa svih strana. Hrvatska ima opasne napadače i vezne fudbalere, opasna je i u skok igri jer ima nekoliko visokih igrača, a može biti nezgodna i u prekidu. Međutim, ima i svojih slabih strana", rekao je selektor Grčke Mihael Skibe po dolasku u Zagreb.

"Nadamo se dobrom rezultatu, bilo bi lepo da damo gol u prvoj utakmici. Bilo bi lepo i nastupiti na Svetskom prvenstvu. Zbog toga smo svi dodatno motivisani", kazao je Skibe.

Hrvatski selektor Zlatko Dalić je u pripremama za utakmice protiv Grčke zvao belgijskog kolegu Roberta Martinesa i nekadašnjeg reprezentacije BiH Mehmeda Baždarevića kako bi mu otkrili neke detalje grčke igre, a Skibe je kazao da on nije zvao nikoga.

Reprezentativac Grčke Sokratis Papastatopulos rekao je da Hrvatska ima niz odličnih igrača, ali da svaka ekipa ima slabosti.

"Presudiće to koja će ekipa imati dobar ili loš dan. Pred nama su dve teške utakmice, ali želimo plasman na Svetsko prvenstvo", rekao je Papastatopulos.

(Beta, Foto: Reuters)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track