(VIDEO) RAJKO HOBOTNICA: Pogledajte tri bravurozne intervencije kojima je Predrag Rajković spasao Srbiju u Kini!
Foto: Saša Pavlić

OBELEŽIO MEČ

(VIDEO) RAJKO HOBOTNICA: Pogledajte tri bravurozne intervencije kojima je Predrag Rajković spasao Srbiju u Kini!

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je Kinu 2:0 (1:0) u prvom od dva prijateljska meča na Azijskoj turneji koji se igraju u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Golove su postigli Adem Ljajić u 20 i Aleksandar Mitrović u 69. minutu.

Meč je uz dvojicu strelaca obeeležio i golman Predrag Rajković, koji je za 45. minuta na terenu (u prvom poluvremenu branio je Vladimir Stojković) tri puta maestralnim intervencijama i dobrim praćenjem igre spasao gol nacionalnog tima.

"Najvažnije je da smo zabeležili pobedu. Pred nama je jasan cilj, da što je moguće bolje iskoristimo sve prijateljske utakmice i adekvatno se pripremimo za Svetsko prvenstvo u Rusiji. Mislim da je ovaj meč apsolutno bio u službi svega toga, pružili smo dobru igru i zasluženo pobedili, a siguran sam da imamo još dosta prostora za napredak", rekao je Rajković i potom skromno prokomentarisao svoju učinak:

"Samo sam radio svoj posao. Dao sam sve od sebe da pomognem timu, a pobeda Srbije najbolja je nagrada za sve to. Uslovi za igru su bili vrlo teški, jer je bila velika sparina, ali izdigli smo se iznad toga i zabeležili pobedu koja nam mnogo znači na polju samopouzdanja. I u narednooj utakmici sa Južnom Korejom nas očekuje težak zadatak, jerje to jedna odlična selekcija sa vrlo kvalitetnim pojedincima".

U drugom poluvremenu utakmice u Gvangžuu među 11 igrača naše selekcije na terenu su bila petorica fudbalera koja su 2015. godine osvojila titulu omladinskih prvaka sveta. Uz pomenutog golmana Rajkovića, startera u ovom meču Sergeja Milinkovića Savića, asistenta kod drugog gola Andrije Živkovića, tu su još bili Miloš Veljković i Mijat Gaćinović:

"Drago mi je zbog toga jer verujem da svi zajedno imamo kvalitet da u budućnosti nosimo igru reprezentacije. Na nama je da se za status u nacionalnom timu izborimo dobrim igrama u klubovima i pravim odnosom prema dresu sa grbom Srbije", zaključio je je svojevremno najbolji mladi golman sveta.

Za četiri dana fudbaleri Srbije završavaju azijsku turneju utakmicom protiv Južne Koreje u Busanu.

Kurir sport

Foto: Saša Pavlić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO! Kad Jokić prevaspitava?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track