OD ZVEZDE ZA ČIKA RAJKA: Crveno-beli otkrivaju spomenik legendi kluba ispred službenog ulaza
Foto: Dado Đilas

Velika svečanost

OD ZVEZDE ZA ČIKA RAJKA: Crveno-beli otkrivaju spomenik legendi kluba ispred službenog ulaza

Fudbal -

Uoči subotnje utakmice Crvene zvezde i Rada biće priređena velika svečanost.

Decembra 2014. godine, Skupština Crvene zvezde donela je odluku da stadion Crvene zvezde ponese ime prve Zvezdine zvezde i jedne od najvećih legendi kluba Rajka Mitića. Skoro tri godine kasnije, biće priređena još jedna velika svečanost posvećena upravo prvoj Zvezdinoj zvezdi.

U subotu, 18. novembra u 14:45, ispred zapadne tribine Zvezdinog stadiona, tačnije ispred službenog ulaza, svečano će biti otkriven spomenik Rajku Mitiću. Tom prilikom biće organizovana i specijalna ceremonija uz brojne goste, prijatelje, legende kluba, sportiste, kao i navijače Crvene zvezde.

foto: Dado Đilas

Rajko Mitić rođen je 19. novembra 1922. godine, pa je i ova svečanost zakazana dan pred ovaj crveni datum u Zvezdinom kalendaru, a na dan utakmice sa Radom kako bi svi navijači koji žele da prisustvuju to mogli da učine.

Ulaz na utakmicu Crvena zvezda - Rad biće besplatan, pa se očekuje i veći broj navijača. Otkrivanje spomenika biće još jedan razlog da se u subotu dođe na stadion i prisustvuje ovom veoma lepom, istorijskom događaju.

Rajko Mitić je za najtrofejniji srpski klub u kome se proslavio i stekao status prve Zvezdine zvezde odigrao 572 utakmice i postigao 262 gola.

foto: Dado Đilas

Kurir sport

Foto: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Zvezdino i Partizanovo ponožavanje navijača

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track