SRBIJA U SUSRET MUNDIJALU: Brazil, Nemačka ili Španija? Na pobedu protiv svakog!
Foto: Dado Đilas

Naša zemlja prva u četvrtom šeširu na žrebu 1. decembra

SRBIJA U SUSRET MUNDIJALU: Brazil, Nemačka ili Španija? Na pobedu protiv svakog!

Fudbal -

Pošto su sad i zvanično poznati svi učesnici narednog svetskog prvenstva, naš reprezentativac Ivan Obradović poručuje da se ne plaši nijednog rivala i prepušta njima da se brinu zbog nas

„Orlovi“ iz četvrtog šešira čekaju rivale za Svetsko prvenstvo u Rusiji na žrebu koji će se održati 1. decembra u Kremlju.

foto: EPA/Andrej Cukić

Početna pozicija ne daje pravo na preveliki optimizam. Iskustvo nas, međutim, uči da kvalitet s papira treba preneti na teren, a taj posao nije bio jednostavan Ircima, Velšanima i Austrijancima, koji su u kvalifikacijama za SP u Rusiji izvučeni iz prva tri šešira, da bi na kraju takmičenje završili gledajući „orlovima“ u leđa.

foto: Promo

Jedno je sigurno - pored naše reprezentacije može biti samo još jedna evropska selekcija i već smo izbegli Nigeriju, Australiju, Japan, Maroko, Panamu, Južnu Koreju i Saudijsku Arabiju, koji nam prave društvo u istom šeširu.

Reprezentativac Ivan Obradović iz iskustva kaže da će i ovaj Mundijal dobiti svoju „grupu smrti“.

- Samo se nadam da nas neće biti tamo - ističe on i dodaje:

- Nekome će se namestiti ta izuzetno teška grupa, ali mislim da mi ne treba da se opterećujemo protivnicima. Ako odemo mirne glave, možemo uraditi nešto veliko za srpski fudbal. Azijska turneja pokazala je da idemo dobrim putem i da tako treba nastaviti.

Obradović nije hteo da prognozira sastav grupe:

- Rusija će imati veliku želju da na svom terenu ode što dalje. Sigurno je da bi nam najmanje odgovarali Nemci, Brazilci i Francuzi. Takođe i Belgija, jaka i mlada selekcija koja je spremna za nešto veliko u Rusiji. Poljska? Ljudi misle da je to najlakši rival, a oni nisu tek tako došli do prvog šešira. Što se tiče drugog i trećeg šešira, možda bi bilo dobro da dobijemo neku latino ekipu.

foto: Printscreen

Kladite se na Srbiju

NA 100 EVRA - DOBITAK 10.100!

Mada smo rezultatima u poslednjih pet godina zaslužili 38. mesto na rang-listi FIFA i plasman u četvrti šešir za žreb, poznate svetske kladionice ipak cene „orlove“. Prema njihovim procenama, Srbija je 18. favorit za osvajanje Mundijala u Rusiji i zaslužuje kvotu 101. Prvi favoriti su Nemci i Brazilci (kvota 6), prate ih Francuzi (7.50), pa Španci (9) i Argentinci (9.50). Solidno se kotiraju Belgijanci (13), Englezi (21), Portugalci (23) i Hrvati (29).

Izvlačenje grupa Svetskog prvenstva je 1. decembra u Moskvi

Srbija jedina neće imati selektora na žrebu

Ne mogu dve selekcije sa istog kontinenta da budu u istoj grupi, samo u slučaju Evrope je dozvoljen takav žreb

Od 14 ekipa iz Evrope, samo je Srbija u četvrtom šeširu

foto: Printscreen

Kurir / Dejan Petković

Foto: EPA/Andrej Cukić, Dado Đilas, Printscreen, Promo

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO:Ovo je razlika između Srba i Amerikanaca. Oni zarađuju i od poraza

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track