VEČITI ZBOG NAVIJAČA PONOVO NA TAPETU UEFA: Disciplinski postupci protiv Partizana, Zvezde i Zenita
Foto: Kurir Sport/Dejan Ignjatović

Niz prekršaja

VEČITI ZBOG NAVIJAČA PONOVO NA TAPETU UEFA: Disciplinski postupci protiv Partizana, Zvezde i Zenita

Fudbal -

Evropska fudbalska unija (Uefa) pokrenula je danas disciplinske postupke protiv Partizana i Crvene zvezde zbog ispada navijača dva beogradska kluba u utakmicama Lige Evropa.

Partizan je sinoć pobedio Jang Bojs u Beogradu i izborio plasman u šesnaestinu finala Lige Evropa, a dan nakon meča Uefa je pokrenula disciplinski postupak protiv kluba iz Humske za niz prekršaja pristalica crno-belih.

Postupak je pokrenut zbog utrčavanja na teren, upotrebe pirotehnike i razglasa, rasističkih povika, blokiranih stepenica, kao i zbog toga što su neakreditovani mediji bili na terenu.

Postupak protiv Crvene zvezde, koja je juče odigrala 0:0 protiv BATE-a u Borisovu, pokrenut je zbog rasističkih ispada navijača crveno-belih.

Datum kada će se raspravljati o ovim slučajevima biće odredjen naknadno.

Evropska fudbalska unija (Uefa) pokrenula je disciplinski postupak i protiv ruskog Zenita zbog rasističkih ispada navijača tog kluba na utakmici protiv Vardara u Ligi Evropa.

Navijači Zenita su tokom meča istakli transparent, dužine oko 10 metara, u čast osudjenog generala Vojske Republike Srpske Ratka Mladića.

Zenit je pobedio na tom meču sa 2:1.

Beta

Foto: Dejan Ignjatović/Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Pa dokle bre? Sudija Anđelovski ponovo na terenu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track