SUPERLIGA SRBIJE: Partizan traži revanš na krovu, Zvezda nastavak trijumfalne serije
Foto: Profimedia

vanredno kolo

SUPERLIGA SRBIJE: Partizan traži revanš na krovu, Zvezda nastavak trijumfalne serije

Fudbal -

Utakmice vanrednog 19. kola Superlige Srbije na programu su sutra, fudbalere Partizana čeka teško gostovanje na Voždovcu, dok Crvena zvezda igra protiv Radnika na svom terenu.

Aktuelni prvak Partizan želi da se iskupi za nedeljni "kiks" protiv subotičkog Spartaka, ali i da se revanšira Voždovcu za jedini dosadašnji poraz u prvenstvu.

Crno-belima će verovatno biti u glavi to što su im "zmajevi" u avgustu naneli prvi poraz posle godinu dana u domaćem fudbalu, ali i to što već šest bodova zaostaju za liderom na tabeli Crvenom zvezdom i nemaju pravo na novi neuspeh.

Izabranici Ilije Stolice, bivšeg fudbalera i trenera crno-belih, i ove sezone igraju odlično, četvrti su na tabeli sa tri vezana trijumfa na svom "krovu".

Fudbaleri Crvene zvezde na stadionu "Rajko Mitić" jure osmu uzastopnu pobedu u Superligi protiv ekipe sa kojom imaju perfektan skor iz svih šest međusobnih duela.

Crveno-beli su u seriji i veliki favorit protiv gostiju iz Surdulice koji su do sada osvojili solidnih 20 bodova i trenutno su deveti na tabeli.

Od ostalih mečeva izdvaja se mali gradski derbi između Zemuna i Rada u Gornjoj varoši, u Novom Sadu Vojvodini u goste dolazi poslednjeplasirani Borac, dok Čukarički ide u Lučane ekipi Mladosti.

Raspored sutrašnjih utakmica:

Zemun - Rad (13 sati), Voždovac - Partizan (16), Mladost - Čukarički (17), Napredak - Bačka (17), Radnički - Mačva (17), Spartak - Javor (17), Vojvodina - Borac (17), Crvena zvezda - Radnik (18).

Tabela: Crvena zvezda 49 bodova, Partizan 43, Spartak 33, Voždovac 32, Vojvodina 31, Čukarički 31, Radnički Niš 27, Napredak 26, Radnik 22, Mladost Lučani 20, Zemun 18, Mačva 17, Bačka 16, Rad 14, Javor 12, Borac 11.

kurir.rs / Tanjug

foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Ovako je ceo srpski fudbal stao u tri rečenice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track