MILOŠ VAZURA OTVORENO O KLUBU IZ HUMSKE: Partizan se raspadao!
Foto: Beta

Na ivici ponora

MILOŠ VAZURA OTVORENO O KLUBU IZ HUMSKE: Partizan se raspadao!

Fudbal -

Dešavanja na skupštini kluba su bila baš odvratna. Previranje među partizanovcima, katastrofa. Sumnjali su u nas i osporavali naše poslovne poteze, priča direktor crno-belih

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura istakao je da je klub zatekao u katastrofalnom stanju, sa milionskim dugovanjima, ali da je nova garnitura uspela da sanira finansijske probleme.

- Zatekli smo klub u blokadi, zaposlenima su kasnile po četiri plate, dugovi za struju i vodi bili su enormni. A sad, pogledajte, ljudi u klubu su nasmejani, zadovoljni, plate dobijaju u dan, obaveze prema državi izmirujemo na vreme. Stabilni smo - kazao je Vazura za Mocart i nastavio:

- Moram da istaknem da su dešavanja na skupštini bila odvratna. Previranje među partizanovcima, katastrofa. Sumnjali su u nas, osporavali su naše poslovne poteze, od dovođenja Leonarda do angažovanja Đukića. A prvi je bio jedan od igrača ka duploj kruni, dok nas je drugi doveo u nokaut fazu Lige Evrope.

Trpi familija

ŽRTVOVAO SAM PORODICU RADI PARTIZANA

Generalni direktor Partizana istakao je da zbog velikih obaveza u klubu trpi njegova porodica.

- Pitajte zaposlene, da ne bi bilo da nešto preuveličavam. Šest dana radim neprestano, a sedmi se pripremam za novu radnu sedmicu. Godišnje uzmem odmor u trajanju od šest radnih dana. Žena me pre neki dan pita kad ćemo na zimovanje, a ja joj kažem: Kako stoje stvari, sama ćeš ići, imam posla u Partizanu - iskren je bio Vazura.

foto: Fonet

Miloš Vazura veruje da će većina igrača ostati do kraja sezone, iako se spominju odlasci Evertona i Stojkovića.

- Kostur ostaje sigurno. Ideja je da sačuvamo što više ključnih igrača, s tim da, ako dođe ponuda za koju procenimo da nećemo dobiti bolju, a pritom imamo odgovarajuću zamenu, onda taj igrač može da ide. Što se tiče Stojkovića, mislim da će ostati. Ima ugovor do juna, naš je igrač, nismo ni pričali o mogućnosti da ode. Sa Evertonom smo počeli pregovore o novom ugovoru. On daje 100 odsto sebe Partizanu.

foto: Saša Pavlić

Nada se

STOJKE OSTAJE DO LETA

Miloš Vazura veruje da će Partizan u zimskom prelaznom roku angažovati neka zvučna imena.

- Što se tiče Raće Petrovića, to moramo da vidimo sa Sportingom čiji je on igrač. Aleksandar Mitrović i Lazar Marković se takođe spominju u javnosti, ali nije moguće da dođu sva imena o kojima se priča poslednjih dana. Prioritet je da dovedemo što manje igrača na pozajmici - poručio je Vazura.

Generalni direktor crno-belih priznao je da bi se klub ponovo našao u finansijskim problemima da nisu izborili plasman u narednu fazu Lige Evrope.

- Našli bismo se u finansijskom problemu. Pritiskaju nas, uskoro na naplatu stiže tužba italijanskog menadžera Serđa Bertija, posrednika u prodaji Stefana Savića Mančester sitiju, u iznosu od 500.000 evra. Dolazi na naplatu i tužba grčkih advokata za Adema Ljajića, posrednika u transferu u Mančester junajted. Ni „slučaj Andrija Živković“ nije završen, manji deo novca od presude od 2.500.000 evra moramo da platimo - zaključio je Vazura.

Nelegalno Nosio Pištolj

2014. godine Vazura imenovan za generalnog direktora Partizana

S Partizanom osvojio dve titule, dva kupa, dva plasmana u Ligu Evrope i plasman na proleće u ovom takmičenju

Miloš Vazura priveden je ove godine zbog nelegalnog posedovanja oružja

Frka Rigorozno na Mundijalu

Englezi ni da zucnu o Putinu

Huligani Engleske suočeni su sa 15 godina zatvora u Rusiji ukoliko budu pravili nerede na Mundijalu, prenose mediji na Ostrvu.

To je potvrdio i šef policijskog udruženja specijalizovanog za fudbal u Engleskoj, koji je istakao da njihove navijače očekuju drakonske kazne u slučaju da budu pravili incidente na SP, a neće smeti da prozivaju predsednika Putina.

- Pevanje imperijalističkih i provokativnih pesama može izazvati reakciju Rusa, gosti moraju da stave sebe u ulogu Rusa i razmisle kako bi se oni osećali. Apelujemo na navijače da nauče nešto iz iskustva sa gostovanja u Francuskoj. Francuzi su mnoge pesme doživeli uvredljivo - rekao je Mark Roberts.

Britanska policija je u svakodnevnoj vezi s ruskom, radiće se na merama predostrožnosti, apeluje se, a prvo je upozorenje šta čeka huligane ako se previše opuste na Mundijalu.

M. N.

Kurir / Sportska redakcija

Foto: Beta, Fonet, Saša Pavlić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track