Najnovije vesti

(VIDEO) OPŠTA HISTERIJA: Hrvatski navijači veličaju ratnog zločinca Slobodana Praljka koji je izvršio samoubistvo u Hagu
Foto: Printskrin

Podrška osuđenim oficirima

(VIDEO) OPŠTA HISTERIJA: Hrvatski navijači veličaju ratnog zločinca Slobodana Praljka koji je izvršio samoubistvo u Hagu

Fudbal

Navijači većine klubova iz Hrvatske, takođe i navijači klubova iz većinskih hrvatskih gradova u Bosni i Hercegovini, iskoristili su utakmice ovog vikenda da iskažu podršku hrvatskim oficirima koji su nedavno u Haškom tribunalu osuđeni kao ratni zločinci.

Haški sud je nedavno proglasio krivim šestoricu Hrvata iz BiH zbog ratnih zločina nad Bošnjacima i osudio ih na ukupno 111 godina zatvora. Tokom izricanja optužbe jedan od njih, general Slobodan Praljak je izvršio saoubistvo ispijanjem otrova.

foto: Printskrin

Navijači Hajduka iz Splita su na utakmici protiv Rijeke istakli transparent "Heroj, a ne zločinac. Slobodan Praljak 1945-2017".

foto: Printskrin

I navijači Dinama iz Zagreba su podržali ratne zločince. Na utakmici protiv Intera na "Maksimiru" osvanula je parola "Obrana nije zločin, zaštita nije agresija. Dinamov sjever uz hrvatsku braću Herceg-Bosne".

Pored navijača iz Hrvatske, podršku osuđenim oficirima dali su u navijači iz BiH, tačnije onih klubova koji dolaze iz gradova gde su Hrvati većinsko stanovništvo.

Navijači Zrinjskog iz Mostara (zapadnog dela u kome su Hrvati većina), nisu navijači prvih šest minuta na utakmici protiv Viteza, a zatim su bakljama ispisali reč "Heroji". Takođe, na ogradi su tokom čitavog toka meča držali na ogradi zastavu s likom Slobodana Praljka.

I navijači Širokog Brega su imali sličan performans. Na utakmici protiv Željezničara skandirali su generalu Praljku.

Kurir sport

Foto: Printskrin

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...