MITROGOL OPTIMISTA: A što ne bismo pobedili Brazil
Foto: EPA

Srbin iz Njukasla nestrpljivo čeka Svetsko prvenstvo

MITROGOL OPTIMISTA: A što ne bismo pobedili Brazil

Fudbal -

Protiv Brazilaca igramo poslednji meč u grupi i možemo očekivati da će oni dotle obezbediti plasman u nokaut fazu, optimista je Aleksandar Mitrović

Brazil, Švajcarska, Srbija i Kostarika! Bolje nije mogla da izgleda naša grupa, ko iz topa je odgovorio Aleksandar Mitrović na pitanje kako mu se čini žreb Svetskog prvenstva u Moskvi.

Najbolji strelac „orlova“ u kvalifikacijama za Mundijal u Engleskoj je pratio izvlačenje kuglica, a kad nas je legendarni Kanavaro smestio u grupu E s moćnim Brazilom i rivalima po meri kao što su Švajcarska i Kostarika, bilo je jasno da smo mogli i bolje da prođemo, ali i mnogo gore.

Bitna prva dva meča

- Realno smo imali sreću na žrebu. Kao prvo, možemo da se nosimo s rivalima iako je svima jasno da je Brazil apsolutni favorit, ne samo naše grupe nego i čitavog šampionata. Kao drugo, raspored nam ide naruku, jer upravo protiv Brazilaca igramo poslednji meč u grupi. Može se očekivati da će oni dotle obezbediti plasman u nokaut fazu, te da će, kao po običaju, igrati rasterećeno taj meč, dok i mi imamo priliku da u prva dva meča rešimo mnoge stvari. Naravno, Švajcarci i Kostarikanci zaslužuju maksimalno poštovanje, ali s njima realno možemo ravnopravno da se nosimo - mišljenje je napadača Njukasla.

foto: Beta/AP

Oprezno na Kostariku

Mitrogol, kako ga mnogi oslovljavaju, priznaje da nije mnogo upoznat s Kostarikom, prvim rivalom u grupi, ali...

- Sve te reprezentacije iz Srednje Amerike igraju sličan fudbal, mada Kostariku nisam imao prilike da gledam. Ipak, sama činjenica da su na Svetskom prvenstvu govori da imaju kvalitet. Stoga ne sme biti euforije. Naprotiv, baš na tom meču moramo biti maksimalno oprezni. A do samog šampionata i te kako ćemo proučiti njihove mane i vrline - jasan je Mitar.

Pred SP 2014.

VEĆ IGRAO PROTIV BRAZILA

Aleksandar Mitrović već je igrao protiv Brazila, u njihovoj generalnoj probi za Svetsko prvenstvo 2014. Ovaj prijateljski meč u Sao Paulu okončan je porazom „orlova“ od 1:0. Mitar je igrao do 79. minuta, kada ga je zamenio Đorđević.

Drugi rival - Švajcarska, evropska reprezentacija koja je plasman u Mundijal obezbedila preko baraža.

- Iako nismo igrali međusobno, činjenica je da se dobro poznajemo. Selektor im je Balkanac Vladimir Petković, koji je odlično ukomponovao ekipu. Švajcarska igra sličan fudbal kao Austrija, naš rival iz kvalifikacione grupe. S njima smo imali polovičan učinak, dosta su nas namučili, tako da i protiv Švajcarske moramo biti veoma oprezni.

Goran Anđelković - Foto: EPA

Nokaut faza

SVI NAS VIDE S NEMCIMA U OSMINI FINALA

U slučaju povoljnog ishoda u grupi, Srbija će u osmini finala za rivala imati Nemačku, Meksiko, Švedsku ili Južnu Koreju.

- Nekako svi vide taj naš duel s Nemcima, međutim, rano je da pravimo kalkulacije. Svakako bi veliki uspeh bio i to da se nađemo među 16 najboljih reprezentacija sveta, pa posle šta bude - jasan je Mitar.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Ova tri igrača će biti najveća opasnost za Srbiju na Mundijalu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja