DRHTI EVROPA: Samo četiri kluba sigurna u Ligi šampiona
Foto: EPA

Neizvestan rasplet u šestom kolu elitnog takmičenja

DRHTI EVROPA: Samo četiri kluba sigurna u Ligi šampiona

Fudbal -

Plasman u prolećni deo takmičenja obezbedili PSŽ, Bajern, Barselona i Čelsi, Junajted je blizu tome da im se pridruži, dok tri mesta čekaju poslednjih 90 minuta

Od osam mečeva u večerašnjem raspletu Lige šampiona samo dva nemaju baš nikakav takmičarski značaj, budući da su PSŽ i Bajern odavno rešili sve dileme u svojoj grupi B sa slabašnim rivalima Seltikom i Anderlehtom.

Plasman su obezbedili još Barselona i Čelsi, samo još teorija ugrožava Mančester junajted, dok fudbaleri Rome opravdano veruju da će protiv Karabaga u Rimu overiti plasman u nokaut fazu.

Hvalospevi BBC

NEMANJA MATIĆ JE STENA

Komentator britanskog BBC Gart Kruks tvrdi da će u ostvarenju svih budućih planova Mančester junajteda ključni igrač biti srpski reprezentativac Nemanja Matić. Iako je zbog povrede zamenjen u meču s Votfordom, on je zaigrao protiv Arsenala i bio jedan od najboljih u pobedničkom timu, smatra Kruks.

- Veliki igrači traže da igraju velike mečeve, a Matić je bio odlučujući faktor u pobedi nad „tobdžijama“ na Emirejtsu. Bio je tako dobar. Stena! Nebrojeno puta je intervenisao, blokirao tri poslednja šuta ka mreži Junajteda. Matićeva igra možda nije tako uočljiva kao Pogbina, ali on voli borbu - rekao je Kruks.

foto: AP

CSKA u igri

Ostalim pretendentima na prolećni deo takmičenja u Ligi šampiona šanse se kreću od ocene „realno“ do „tanko“ i „najtanje, gotovo nemoguće“, ali nada i dalje u svima živi.

U grupi A Junajted je neprikosnoven, ali CSKA samo s bodom ili pobedom na Old Trafordu može da očekuje prolaz, uz poraz Bazela u Lisabonu od Benfike.

Srbi na terenu

Atletiko na Stamford bridžu nema izbora, osim pobede nad Čelsijem i da se nada čudu u Rimu, gde bi Karabag u tom slučaju morao da dobije Romu.

U grupi D, da bi se Sporting dokopao drugog mesta na tabeli, prinuđen je da pobedi Barselonu pred njenim navijačima i da Juventus kiksne u Pireju protiv Olimpijakosa. Pored Kolarova, od srpskih fudbalera danas mogu na teren: Živković, Fejsa i Svilar (Benfika), Matić (Mančester), Vuković i Đurđević (Olimpijakos)

foto: Profimedia

Derbi kola na Alijanc areni

BAJERN SPREMA OSVETU PARIŽANIMA

Prestiž tera dva najjača tima grupe B, Bajern i PSŽ, da večeras na Alijanc areni pruže najbolju partiju, a Nemci kao dodatni motiv imaju ponižavajućih 3:0 sa prvog meča na Parku prinčeva.

- Koncentrisani smo samo na jaku igru u odbrani i oštro napadanje. Želimo da dokažemo kako smo bolji tim od PSŽ - rekao je napadač Bavaraca Robert Levandovski.

Iskusni stručnjak Jup Hajnkes računa na sve igrače iz prošlog kola Bundeslige, što znači da za navijače neće biti novih neprijatnih iznenađenja s povredama igrača.

- Utakmica nema rezultatski značaj, samo je stvar prestiža. Želimo da zaboravimo naš prvi meč u Parizu, kad smo ubedljivo poraženi. Uvereni smo da možemo prikazati vrhunsku igru i pokazati konkurenciji da nam je mesto među top klubovima - zaključio je Hajnkes.

Kurir / Dejan Petković

Foto: EPA, AP, Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Partizanovci, ovo nije fer

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track