TEK ĆE DA PRŠTI U LIGI ŠAMPIONA: Pet engleskih klubova u top 16 fazi elitnog fudbalskog takmičenja
Foto: AP

Ispisali istoriju

TEK ĆE DA PRŠTI U LIGI ŠAMPIONA: Pet engleskih klubova u top 16 fazi elitnog fudbalskog takmičenja

Fudbal -

Žreb za osminu finala biće održan u ponedeljak u Nionu, a kao nikad dosad na proleće ćemo gledati bitke najvećih svetskih klubova u kojima gotovo da neće biti favorita i autsajdera

Najbolji evropski klubovi, njih 16, koji su kroz grupe izborili plasman u osminu finala, s nestrpljenjem očekuju ponedeljak i 11 časova, odnosno žreb za nokaut fazu koji će biti održan u Nionu.

Istorija je već ispisana pošto će se prvi put u top 16 fazi naći pet klubova iz iste države, a čast da se u budućnosti hvale ovim podatkom pripala je Englezima. Španci imaju tri predstavnika, Italijani dva, dok po jedan klub stiže iz Nemačke, Švajcarske, Turske, Portugala, Francuske i Ukrajine.

foto: EPA/ANDY RAIN

Budući da po pravilu u osmini finala ne mogu da se sastanu timovi iz iste države, moguće je da Englezi imaju svih pet predstavnika i u četvrtfinalu, ali isto tako i da ostanu bez ijednog!

Ono što odmah upada u oči kada se pogleda sastav šešira pred žreb jeste činjenica da će u osmini finala biti sudara vrhunskih klubova. Sve je spremno za novi koraku u čistilištu, a ko će kome biti prepreka ka konačnom cilju i velikom finalu 26. maja na stadionu u Kijevu (onom na kom je Partizan sinoć igrao), saznaćemo u ponedeljak oko podneva.

foto: AP

Jirgen Klop

BAJERN, REAL, JUVENTUS... BIĆEMO SPREMNI

Kakav se pakao očekuje na žrebu, najbolje govori izjava menadžera Liverpula Jirgena Klopa:

- U top 16 su isključivo jaki timovi, ali ove godine je nešto drugačije. Ne događa se često da kao prvoplasirani u grupi već u osmini finala možete da igrate s Bajernom ili Realom. Oh, i Juventus! I svi ostali... To je baš interesantno. Ne mislim da će bilo ko biti srećan ako nas izvuče za protivnika na žrebu. Možda nećemo biti srećni u trenutku kada saznamo ime rivala, ali bićemo spremni. To je sigurno.

Kurir / Gojko Filipović

Foto: EPA, AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Niko o tome ne priča a ovo je najvažniji momenat sa utakmice Zvezda -Keln

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track