(VIDEO) ZA NJIM JE I MURINJO POLUDEO: Ovo niste znali o najskupljem Srbinu, Sergeju Milinković-Saviću
Foto: Dado Đilas

BLJESNUO U DRESU LACIJA

(VIDEO) ZA NJIM JE I MURINJO POLUDEO: Ovo niste znali o najskupljem Srbinu, Sergeju Milinković-Saviću

Fudbal -

Sergej Milinković-Savić preti da postane najskuplji srpski fudbaler i jedan od najskupljih na svetu ikada.

Zapravo, ako se obistine najave ostrvskih i italijanskih medija, 22-godišnji vezista Lacija uskoro bi mogao da pređe u Mančester junajted, koji navodno nudi oko 110 miliona evra za njega! Time bi nadmašio Pola Pogbu, koji je iz Juventusa došao upravo na "Old Traford" za 105 miliona, i postao bi treći najplaćeniji fudbaler planete, iza Nejmara (222 miliona evra) i Osmana Dembelea (120 miliona).

Ko je Sergej Milinković-Savić?

SMS, kako su ga prozvali mediji, rođen je 27. februara 1995. u španskoj Ljeidi, gde je njegov otac Nikola Milinković, takođe fudbaler, u to vreme igrao. U Španiji, ali u Ourenseu, dve godine kasnije na svet je došao i Sergejov brat, Vanja, trenutno golman Torina. Njih dvojica su bili predodređeni da se bave sportom, jer osim što im je otac bio fudbaler, i majka je bila vrhunski sportista. Milana Savić je bila košarkašica.

Sergej je fudbalom počeo da se bavi u Španiji, nastavio u Gracu (Austrija), gde je Nikola i završio karijeru, posle čega se porodica vratila u Novi Sad, pa je školovanje završio u Vojvodini, za čiji je prvi tim debitovao u novembru 2013. Po završetku te sezone krenuo je preko granice. Išao je prečicom i kao malo koji klinac koji tako rano napusti srpski fudbal, uspeo je! Upornošću kojom je na talenat nadogradio kvalitet afirmisao se preko noći.

I u Belgiji se zadržao samo sezonu, jer ga je na leto 2015. godine kupio Lacio za deset miliona evra.

Da rimski klub nije pogrešio u tom izboru videlo se već istog leta, jer je Milinković-Savić bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje titule svetskog prvaka naših "orlića" na Mundijalitu na Novom Zelandu.

U minule dve sezone SMS je postao oslonac igre Lacija, koji konačno, posle mnogo godina, može da se uključi u borbu za vrh italijanskog fudbala.

Inteligencija, fantastičan pregled igre, teledirigovani pasovi, ali i snažan i precizan šut karakterišu ovog 192 centimetara visokog ofanzivnog vezistu.

Zbog svega, ne čudi što se mnogi evropski velikani interesuju za njegove usluge...

Reprezentacija Srbije je posebno poglavlje karijere ovog supertalentovanog fudbalera.

Prošao je sve mlađe selekcije, a pre nego što je postao svetski šampion, 2013. je bio i evropski omladinski prvak, ali do "A" tima nije mogao. Tadašnji selektor Slavoljub Muslin tvrdoglavo je odbijao da ga pozove iako je SMS važio za trenutno najboljeg srpskog fudbalera.

Pričalo se da je Žoze Murinjo došao u Beč da gleda kvalifikacioni meč između Austrije i Srbije kako bi na delu video Milinković-Savića. Portugalcu navodno nije palo na pamet da proverava da li je as Lacija na spisku selektora, jer je i treneru Mančester junajteda jasno da takav potencijal mora da ima mesta među "orlovima".

Odlaskom Muslina sa klupe, v.d. selektora Mladen Krstajić ispravio je nepravdu i omogućio Milinković-Saviću da debituje za "A" reprezentaciju na prijateljskoj utakmici sa Kinom, a zatim zabeleži i drugi nastup protiv Južne Koreje.

Sa rekordnim transferom ili ne, tek Sergej Milinković-Savić bi, ko god da bude selektor, trebalo da bude jedan od najjačih karika srpske reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Dado Đilas)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: NE TREBA braniti Đukića ali....

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja