EKSKLUZIVNO! OTKRIVAMO ŠTA JE HULIGAN REKAO NA SASLUŠANJU: Grobar mi je dao 8.000 € da ga čuvam!
Foto: Profimedia

huligan iz hrvatske propevao!

EKSKLUZIVNO! OTKRIVAMO ŠTA JE HULIGAN REKAO NA SASLUŠANJU: Grobar mi je dao 8.000 € da ga čuvam!

Fudbal -

PROPEVAO - Angažovala nas je osoba iz Beograda, nismo znali šta se sprema, rečeno nam je da treba da obezbeđujemo jednu osobu na tribinama

Huligan iz Hrvatske koji je učestvovao u tuči frakcija Grobara na derbiju, uhapšen je posle nereda na južnoj tribini i posle hapšenja priznao je policiji da ih je angažovao jedan od vođa navijača iz Beograda i da su za dolazak na stadion Partizana on i njegovi prijatelji dobili novac, ekskluzivno saznaje Kurir.

Kako naš izvor otkriva, hrvatski državljanin (ime poznato redakciji) uplašen je za svoju bezbednost, ali je pristao da otkrije pozadinu haosa na južnoj tribini stadiona Partizana.

foto: Luka Šarac

- Angažovala nas je osoba iz Beograda. Ja sam za to dobio 8.000 evra i ostalima podelio po 800 ili 900. Nismo znali šta se sprema, rečeno nam je da treba da obezbeđujemo jednu osobu na tribinama - izjavio je, kako naš izvor otkriva, jedan od petorice uhapšenih hrvatskih državljana.

foto: Beta/Branislav Božić

Sagovornik Kurira, međutim, nije želeo da otkrije ime osobe koja je, prema tvrdnjama hrvatskog državljanina, dovela plaćenike na tribinu. - Istraga i sve provere i dalje su u toku i ne isključujemo mogućnost novih hapšenja - dodaje izvor Kurira.

Ko su uhapšeni

Četvorica hrvatskih državljana - Hrvoje Baković (31), Ivan Mišković (18), Jakov Podrug (33) i Damir Tovarović (37) - juče su, uz krivičnu prijavu, sprovedeni na saslušanje u prostorije Višeg tužilaštva u Katanićevoj ulici uz jake mere obezbeđenja.

foto: Printscreen

Kako saznajemo, svi su se u tužilaštvu branili ćutanjem, dok su prilikom saslušanja u policiji sve ispričali. Njima je kasno sinoć određen pritvor od 30 dana, a šesti hrvatski državljanin koji je učestvovao u neredima, Ante Firić, i dalje je zbog teških povreda smešten na VMA. Njegovo saslušanje će se obaviti tek kad mu se poboljša stanje i uz lekarsku dozvolu.

Zavisi od tužioca

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da je u incidentima na utakmici neko „kriminalce pustio s lanca“ i da je sada vreme da ih neko

„priveže“.

foto: Printscreen

- Ali kada pitate da li će biti pušteni, ja bih rekao da je neko te kriminalce pustio s lanca, a da je sada vreme da ih neko prizove poznavanju prava i, da se metaforički izrazim, da ih malo priveže. Da ne ugrožavaju više ne samo fizički integritet drugih ljudi već i da ne učestvuju u mnogo težim stvarima od onoga kako to na prvi pogled izgleda - rekao je Vučić srpskim novinarima tokom posete Havani.

Na pitanje koliko je hrvatskih državljana uhapšeno, Vučić kaže: - Više je lica uhapšeno, nije jedno ili dvoje. Da li šest ili sedam? Znatno veći broj lica je bio prisutan iz Republike Hrvatske.

foto: Beta/Miloš Miškov

Vučić je objasnio da su neki od njih već počeli da govore o tome kako su dobili novac i koliko su dobili da u tome učestvuju. Dodao je da će nadležni organi govoriti o tome. Upitan da li će neki biti pušteni ili deportovani, on je napomenuo da će imati priliku da se „odmore od svojih brojnih aktivnosti“.

- A koliko će to da traje i da li će da traje, zavisi od tužioca i od sudija ako bude postupka, prekršajnog ili krivičnog - zaključio je Vučić. Policija je prekjuče saopštila da su posle nereda u Humskoj uhapsili šestoricu hrvatskih državljana, kao i jednog Makedonca, Bugarina i Grka.

ŠTA JE BILO SA 60 NAVIJAČA CSKA SOFIJA Bugarski plaćenici s južne tribine pobegli policiji?!

foto: Beta/Branislav Božić

Bugari koji su bili na južnoj tribini pripadnici su grupe Animals, navijači su CSKA iz Sofije. Odranije imaju bliske odnose s navijačkim grupama Partizana i nije prvi put da dolaze u Beograd ili da zajedno odlaze na stadione u inostranstvu. Bugarski navijači, njih 60, uz ostale navijače Partizana uspeli su u 16. minutu utakmice da odbiju napad plaćenika i partizanovaca koji su počeli nerede na tribinama. Kako saznajemo, svi navijači CSKA uspeli su da izbegnu hapšenje posle nereda na stadionu. Pre tri godine bili su zajedno s Grobarima u Sofiji na utakmici Ludogorec - Partizan, u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kada su bili uz navijače Partizana.

Mia Tovarović

ŽENA HULIGANA: POVEROVALA BIH DA JE REČ O 100.000 EVRA

foto: Privatna Arhiva

Damir je s dečkima otišao u provod u Beograd, a na utakmicu su otišli sasvim slučajno, kako bi doživeli nešto ludo kad su već tamo, kao što bi otišli na utakmicu između Barselone i Real Madrida da su bili u Španiji. Uostalom, svi su oni iz dobrostojećih porodica, tako da nema nikakve logike da bi to išli raditi za tolike pare. Još bih možda i poverovala da je reč o sto hiljada evra, ali za deset stavljati glavu u torbu, nema šanse - rekla nam je Mia Tovarović, supruga privedenog Splićanina Damira Tovarovića.

Večeras Partizan - MZT

MEČ OD KOJEG SE STRAHUJE

Košarkaši Partizana i MZT večeras (19.00) igraju meč 12. kola ABA lige, a po kuloarima se može čuti da se sprema nastavak krvavog pira među navijačima Partizana. Spekuliše se da će se odvratne i zastrašujuće scene sa stadiona u Humskoj preseliti u halu „Aleksandar Nikolić“ i oko nje. Nadamo se, ipak, da se radi o lažnim informacijama, ali i da će organi reda učiniti sve kako bi se sprečili problemi na tribinama.

foto: Kurir

Kurir / Ekipa Kurira

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: HULIGAN IZ HRVATSKE PROPEVAO! Evo ko ga je angažovao za derbi i koliki novac je dobio!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track