MILAN BORJAN OBARA REKORD SFRJ: Zvezdin golman na putu da ispiše istoriju
Foto: EPA

Mag

MILAN BORJAN OBARA REKORD SFRJ: Zvezdin golman na putu da ispiše istoriju

Fudbal -

Kanadski reprezentativac rodom iz Knina tokom jesenje sezone primio samo pet golova, čime je najavio rušenje rekorda Stojkovića, koji je sezonu 2011/12. završio sa samo 12 primljenih golova

Milan Borjan proglašen je za najboljeg golmana jesenje sezone Superlige Srbije, a do istorijskog uspeha i rekorda domaćih šampionata, računajući čak i period SFRJ, deli ga još 15 utakmica.

Naime, reprezentativac Kanade je u minuloj polusezoni u 20 prvenstvenih mečeva primio svega pet golova, a rekorder je Vladimir Stojković, koji je sezonu 2011/2012. okončao sa samo 12 primljenih golova u dresu Partizana.

foto: Kurir

Ukoliko Borjan u narednih 15 kola do kraja tekuće sezone primi manje od sedam golova, postaće novi rekorder po najmanjem broju primljenih golova.

foto: Nebojša Petrović/Facebook

Istina, teško je porediti sezone, nekad je liga brojala 12 klubova, nekad 14, 16, 18, 20, pa i 22, samim tim bilo je više ili manje kola, ali ako se sagleda krajnja tabela i gol-razlika, aktuelni reprezentativac Srbije Vladimir Stojković sezonu 2011/2012. okončao je s rekordno najmanjim brojem primljenih golova - 12. Tada je bilo 30 kola, dok se ove sezone prvenstvo završava posle 37 kola.

foto: EPA

Iako će imati više mečeva od Stojkovića, Borjan bi teoretski mogao da obori rekord, imajući u vidu da je u 20 kola ove sezone primio pet golova. Preostala dva kola za Zvezdu branio je Damir Kahriman primivši tri pogotka, pa su crveno-beli tako okončali polusezonu sa gol-razlikom 55:8.

foto: FK Crvena zvezda

Nagrada u prave ruke Trofej „Ilija Pantelić“

PRIZNANJE BUDI SEĆANJA NA LEGENDU

S obzirom na to da je primio ubedljivo najmanje golova u jesenjoj sezoni, Milanu Borjanu pripala je nagrada „Ilija Pantelić“, koja nosi ime slavnog jugoslovenskog golmana.

- Velika mi je čast što po drugi put osvajam priznanje koje čuva sećanje na legendu jugoslovenskog fudbala. Prvi put sam ga dobio kao golman niškog Radničkog i evo sada kao golman Zvezde. Popović je bio dostojan konkurent, a Stojke je dokazao da mu nema premca među srpskim čuvarima mreže, ali je imao hendikep da je kasno stao na gol Partizana ove sezone - istakao je Milan Borjan, koji je nagradu primio od novinara SOS kanala Nebojše Petrovića.

Branio penale fanovima

UVEK SPREMAN ZA HUMANE AKCIJE

U danu dobijanja nagrade, Milan Borjan pokazao se i kao veliki humanista učestvujući u akciji Zajedno za život, u kojoj su mu učesnici šutirali penale.

- Ovo je prelepo veče. Trebalo bi da bude više ovakvih akcija. Prelepo je videti ovu decu. Ja sam za to da treba pomagati onima kojima je pomoć potrebna. Čestitam organizatoru, jer treba da budeš veliki čovek da bi ovo organizovao. Nadam se da će biti još ovih akcija - istakao je Borjan.

Goran Anđelković - Foto: Facebook; EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Milan Borjan sa zastavom Delije Knin posle pobede nad Kelno

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track