ITALIJANI ZADIVLJENI IGRAMA SRBINA: Sergej vredi duplo više od Pogbe!
Foto: AP

SERIJA A

ITALIJANI ZADIVLJENI IGRAMA SRBINA: Sergej vredi duplo više od Pogbe!

Fudbal -

Srbin mora da košta 200 miliona evra ako je Francuz plaćen 100, pošto je bolji fudbaler od njega, tvrdi bivši as Vinčenco d‘Amiko

Predsednik Lacija Klaudio Lotito namerava da čeka igre Sergeja Milinković-Savića u dresu reprezentacije Srbije na SP u Rusiji, pa da u letnjem prelaznom roku razgovara sa zainteresovanim stranama o njegovom transferu.

foto: Profimedia

Trenutna cena talentovanog Srbina ide preko granice od 70 miliona evra, a Lotito veruje da će zbog Mundijala znatno porasti, možda čak i preko vrtoglavih 100 miliona evra. Sudeći prema poslednjim partijama SMS“ posebno protiv Atalante u Bergamu, Lotitova logika stoji na jakim temeljima. Lacio je osvojio bod, a iz gotovo izgubljene situacije izašao je zahvaljujući dva gola mladog Srbina, koji je nakon meča imao poruku za svoje navijače i skaute Mančester junajteda, Čelsija i Barselone koji su došli da ga gledaju.

- Posmatrači iz drugih klubova me ne zanimaju. Igram za Lacio, srećan sam ovde i želim da s njim pobeđujem na svakom meču - izjavio je Milinković-Savić u intervjuu za italijanski Premijum sport.

foto: EPA / Simeone Arveda

Bivši fudbaler Lacija Vinčenco d‘Amiko, zadivljen izdanjima srpskog fudbalera u Seriji A, rekao je šta misli o njegovoj ceni na tržištu.

Vinčenco d‘Amiko, foto: Printscreen

- Ako Pogba vredi 100 miliona, onda Sergej Milinković-Savić vredi 200 miliona evra! Sve njegove lopte su malo majstorstvo, ne plaši se da dribla protivnika. Prvi put su mu igrači Atalante oduzeli loptu u 24. minutu drugog poluvremena. Pa to je vrhunski igrač! Kako on vodi loptu, odigrava, šutira brzo, pa nije njihovom golmanu Beriši dozvoljavao da se pripremi za šut - kaže d‘Amiko.

Peruci siguran ko na golu

SRBINU JE LEPO U LACIJU

Legendarni italijanski golman Anđelo Peruci, direktor Lacija, upoznat je sa željama najboljeg fudbalera „neboplavih“.

- Mnogi gledaju Sergeja, ali ja znam da je njemu lepo u Laciju i namera mu je da se još dugo zadrži kod nas - uverava Peruci.

Kurir / Dejan Petković

Foto: Printscreen, AP, EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja