OTIMANJE ZA KANGU, BOAĆIJA I DONALDA: Stranci ove zime napuštaju Crvenu zvezdu!
Foto: Dado Đilas, Saša Pavlić

EGZODUS

OTIMANJE ZA KANGU, BOAĆIJA I DONALDA: Stranci ove zime napuštaju Crvenu zvezdu!

Fudbal -

Na Marakanu stigla ponuda iz Saudijske Arabije za Gabonca, Rusi ne odustaju od Holanđanina, dok je Ganac najbliži odlasku u Englesku, a traže ga i bogati Kinezi

Arapi zovu Gejlora Kangu, a Rusi Mičela Donalda.

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević najavio je u Kuriru da će dolasci u klub zavisiti najviše od odlazaka. U žiži su dolasci Filipa Đuričića, Mirka Ivanića, Marka Marina, Nemanje Milunovića, Milana Jevtovića, Dominika Dinge... Međutim, na Marakani rade punom parom i kada su odlasci u pitanju. Kako Kurir saznaje, svakim danom stižu ponude, pre svih za strane igrače, koji su i najtraženija roba.

Svi na blagajnu

KARTE ZA CSKA OD DANAS U PRODAJI

Crvena zvezda danas će pustiti u prodaju karte za utakmicu protiv CSKA iz Moskve (13. februar) u šesnaestini finala Lige Evrope. Vlasnici sezonskih karata moći će u periodu od 21. do 29. decembra ulaznice kupiti po specijalnim cenama: 750 dinara (sever), 1.500 (istok), 2.000 (zapad). Za ostale, cene u pretprodaji su 1.500 (sever i jug), 2.000 (istok bočno), 3.000 (istok centar), 3.000 (zapad bočno) i 4.000 (zapad centar). Sve karte koje ne budu prodate u pretprodaji prodavaće se po regularnim cenama većim od 500 do 1.000 dinara.

Najnovija ponuda na adresu Ljutice Bogdana došla je iz Saudijske Arabije i glasi na Gejlora Kangu. Neimenovani arapski klub spreman je da izdvoji veliki novac za Gabonca, ali u Crvenoj zvezdi su sumnjičavi, jer nisu sigurni hoće li Gejlor Kanga pristati na odlazak, bez obzira na to što je reč o milionskoj sumi od koje se vrti u glavi. Plejmejker crveno-belih imao je po završetku sezone sličnu ponudu iz Kine, međutim, nije voljan da ide na Daleki istok. Pominjali su se i Rusi, pre svih Spartak iz Moskve.

foto: Nebojša Mandić

Mec ili Tuluz

SRNIĆ IDE U FRANCUSKU

Krilni fudbaler Crvene zvezde Slavoljub Srnić, koji je ove polusezone blistao na evropskoj sceni, pod budnim je okom dva francuska kluba. Skauti Meca i Tuluza gledali su ga nekoliko puta na delu i kako sada stvari stoje, Srnić je od svih igrača Zvezde najbliži odlasku. Prema nezvaničnim informacijama, crveno-beli ne bi mogli da zarade veliki novac, pošto mu na leto ističe ugovor.

Mičel Donald ima poziv iz Rusije, odnosno moskovskog Dinama. Holanđanin želi platu od 700.000 evra po sezoni, a Rusi su mu ponudili godišnju platu od pola miliona, plus 750.000 evra Crvenoj zvezdi na račun obeštećenja. Tokom vikenda biće obavljena nova runda pregovora s Donaldom, a Moskovljani su spremni da pojačaju ponudu, pošto trener Dmitrij Hohlov vidi Holanđanina kao najvažniju kariku u borbi za opstanak. Centarfor Ričmond Boaći praktično je „upakovan s mašnicom“, bira se samo najunosnija ponuda koja će zadovoljiti i njegove apetite i zahteve kluba.

Francuz na ceni

TURCI MERKAJU LE TALEKA

Damijen le Talek bio je otkrovenje crveno-belih ove polusezone na mestu štopera. Francuz je gotovo bez greške odigrao sve evropske utakmice u tandemu s Vujadinom Savićem, pa i ne čudi što ga je primetio veliki broj klubova. Kako saznajemo, najkonkretniji su Turci, i to klub iz vrha tabele, mada bi Le Talek najviše voleo da se preseli u Rusiju, pošto mu je supruga iz te zemlje.

Kurir / Aleksandar Radonić

Foto: Saša Pavlić, Dado Đilas, Nebojša Mandić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: OVO SU DVA NAJVEĆA POJAČANJA PARTIZANA U ZIMSKOM PRELAZNOM ROKU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track