VANJA KAO ČILAVERT: Mladi srpski golman zapalio Italiju
Foto: Profimedia

Top

VANJA KAO ČILAVERT: Mladi srpski golman zapalio Italiju

Fudbal -

Mlađi brat Milinković-Savića odbranio penal Edinu Džeku za pobedu Torina nad Romom (2:1) i izazvao delirijum u italijanskim medijima, koji ga porede s čuvenim Paragvajcem

Retko brani, ali kad stane na gol, o Vanji Milinković-Saviću priča se sledećih nekoliko dana.

Tako je bilo u prošlom kolu Kupa Italije, kada je otrčao pred petnaesterac Karpija da bi šutirao slobodnjak i pravom bombom pogodio prečku. Dobar glas o Sergejovom rođenom bratu širi se i sada, pošto je odbranio penal Edinu Džeku za veliku pobedu Torina nad Romom (2:1).

Siniša Mihajlović je posle velikog uspeha pričao kako se osećao dok su se Bosanac i Srbin gledali oči u oči:

- Kod penala mi je bilo sve jasno. Rekao sam da će ga odbraniti. On od pet penala može sigurno da odbrani tri. Najvažnije je da uputite golmana gde da se baci kod penala - rekao je Miha i dodao:

- Vanja je mnogo napredovao, gledam ga na treningu, on će biti veliki golman jer čvrsto stoji na nogama, karakteran je, fizički jak. Shvatio je da se kod penala nije potrebno odmah baciti, već sačekati šut. Oni koji su sedeli pored mene na klupi znaju da sam bio miran. Sve to mora da bude normalno za njega - zaključio je naš trener koji vodi Torino.

Arijana i Siniša, foto: Privatna arhiva

Italijani su oduševljeni pojavom još jednog Milinković-Savića u njihovom fudbalu. Mediji pišu da Vanja više nije samo „Sergejov brat“, već i „pola Donaruma, pola Čilavert“, „div od 202 centimetra“.

foto: Privatna arhiva

Fotka za uspomenu

MIHIN SIN VELIČA VANJU

Sin Siniše Mihajlović takođe je slavio pobedu Torina nad Romom. Zanimljivo je da su mlađani Miroslav i Dušan navijači Lacija i da veoma ostrašćeno doživljavaju rivalstvo s Romom, u kojoj je njihov otac igrao po dolasku iz Crvene zvezde.

Zla kob

ŠOK I NEVERICA U ROMI: OPET MILINKOVIĆ-SAVIĆ

Portali naklonjeni Romi, u informaciji da su njihovi ljubimci ispali iz jednog takmičenja, naglašavaju da je ekipa Euzebija di Frančeskija „stradala“ na Olimpiku od udarca još jednog Milinković-Savića.

To su znali da proslave i navijači Lacija na svojim sajtovima, jer nije mala stvar ni česta pojava da im mrski gradski rival ispadne baš zahvaljujući bratu njihovog najboljeg fudbalera Sergeja.

Dejan Petković - Foto: Profimedia; Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: OVI IGRAČI ĆE ZIMUS OBUĆI ZVEZDIN DRES

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track