U FSS NE BRINU ZBOG BEZBEDNOSTI: Javiće nam Rusi ako je stadion u Samari opasan
Foto: Marina Lopičić

Svetsko prvenstvo

U FSS NE BRINU ZBOG BEZBEDNOSTI: Javiće nam Rusi ako je stadion u Samari opasan

Fudbal -

Direktor Saveza Goran Bunjevčević kaže da domaćin nije ništa prepustio slučaju i da je u objekat u Samari uloženo 250 miliona evra

Ruski mediji pod oznakom „skandalozno“ najavljuju mogućnost da grad Samara ostane bez domaćinstva Mundijala zato što je Federalna služba za zaštitu životne sredine i tehnološkog nadzora otkrila nepravilnosti u izgradnji stadiona „Kosmos arena“, na kojem će igrati i Srbija.

Na objektu gde će naši u prvom meču u grupi E odmeriti snage sa selekcijom Kostarike 17. juna pronađeni su nedostaci koji bi mogli da ugroze život gledalaca i aktera utakmice, tako da je državna agencija za nadzor tužila građevinsko preduzeće i zatražila od nadležnih institucija obustavu radova u naredna tri meseca.

Sportski direktor FSS Goran Bunjevčević ističe da je imao priliku da vidi „Kosmos arenu“ prilikom obilaska i upoznavanja sa stadionima na kojima će nastupati „orlovi“ na Mundijalu.

- To je, verujete, jedno velelepno zdanje, koje je u trenutku našeg obilaska bilo u završnoj fazi gradnje. Ruska država je uložila ogroman novac, mislim da je iznos prešao granicu od 250 miliona evra, da bi tu mogle da se igraju utakmice Svetskog prvenstva, ali sada nam ostaje da vidimo da li će FIFA ili njen organizacioni komitet potvrditi tačnost te informacije - kaže Bunjevčević.

Generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović je siguran da se problem, ako postoji, nalazi pod kontrolom FIFA.

- Kancelarija FSS je u stalnom kontaktu sa FIFA, ali nam dosad nisu skrenuli pažnju da postoje problemi u Samari. Ako se vest ispostavi tačna, ubeđen sam da organizacioni komitet SP i FIFA imaju spreman odgovor.

Kurir / E.K.

Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track