(VIDEO) GVARDIOLA OBJASNIO: Ovim potezom dokazao da je veliki čovek! Evo zašto je Davida Silvu izostavio iz tima i poslao kući

fudbal je najvažnija sporedna stvar na svetu

(VIDEO) GVARDIOLA OBJASNIO: Ovim potezom dokazao da je veliki čovek! Evo zašto je Davida Silvu izostavio iz tima i poslao kući

Fudbal -

Trener fudbalera Mančester Sitija Pep Gvardiola je pred utakmice sa Njukaslom i Kristal Palasom pustio Davida Silvu da bude sa porodicom i brine o prevremeno rođenom sinu.

Silva mu je to vratio odličnom partijom i titulom igrača utakmice protiv Votforda 3:1, što je Gvardiola kratko prokomentarisao:

- Jako smo srećni što je David ponovo sa nama. On je slobodan da dođe i ode kada god poželi. On je sa nama jer uživa u klubu, a odlazi jer je porodica najvažnija stvar na svetu. Nije mi bitno hoćemo li ili ne da osvajamo ili gubimo bodove. Nikada ga neću pritiskati, on je slobodan, rekao je iskusni trener.

Sa druge strane i fudbaler je zahvalio na podršci.

- Želim da se zahvalim svima na dobrim željama i ljubavi u poslednjih nekoliko nedelja, a posebno saigračima, menadžeru i svima u klubu za razumevanje moje situacije. Želim sa svima da podelim da je moj sin Mateo rođen prerano i da se zajedno sa medicinskim timom dan po dan bori da preživi", napisao je David Silva.

Ovo nije prvi ovakav primer u svetu sporta. Avgusto Lima, košarkaš Žalgirisa, napustio je tokom prošle sezone ekipu koja se takmičila u polufinalu litvanske lige kako bi prisustvovao rođenju sina.

Žalgiris je dobio meč protiv Neptunasa, a trener Šarunas Jasikevičijus je dobio pitanje da li je normalno da igrač napusti tim u ovako važnom periodu sezone.

"Šta mislim o tome? Pustio sam ga da ide. Imate li vi dece? Kada budeš imao decu, dečače, onda ćeš razumeti. To je vrhunac koji možeš da doživiš kao čovek. Da li misliš da je košarka najvažnija stvar u životu?".

Ne, ali polufinale je veoma važno, odgovorio je novinar.

- Polufinale? Kome je važno?, pitao je Šarunas.

- Timu.

- Kom timu?

- Žalgirisu.

- Jesi li video broj navijača na utakmici? Važno? Kada budeš video svoje prvo dete shvatićeš koja je najvažnija stvar na svetu. Tada dođi i porazgovaraj sa mnom. Ništa na svetu nije veličanstvenije od rođenja deteta. Veruj mi. Ne titule, ništa slično tome. Avgusto Lima je sada u emocionalnom raju. Veoma sam srećan zbog njega, poentirao je Jasikevičijus.

Kurir sport

Foto: Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track