(VIDEO) SRBI I IMOBILE VUKU LACIO: Italijan pogodio četiri puta, Basta i Milinković - Savić mu asistirali
Foto: EPA/Simone Arveda

Serija A

(VIDEO) SRBI I IMOBILE VUKU LACIO: Italijan pogodio četiri puta, Basta i Milinković - Savić mu asistirali

Fudbal -

Fudbaleri Lacija savladali su Spl (5:2) u meču 20. kola Serije A, uz odličnu partiju srpskih igrača Dušana Baste i Sergeja Milinkovića - Savića koji su asistirali Ćiru Imobileu strelcu četiri gola.

Imobile je mrežu Spala zatresao u 19, 26, 41 i 51. minutu, a uz njega strelac za Rimljane bio je i Alberto, koji je gol postigao u petom minutu. Pogotke za domaće postigao je Antenući iz penala u osmom i 31. minutu.

Sergej Milinković - Savić je je zamenjen u 58. minutu, a četiri minuta ranije dobio je žuti karton.

Lacio je ovim trijumfom ostao četrvrti sa 40 bodova, dok je Spal sa 15 bodova prvi iznad "opasne zone" na 17. mestu.

Lideru šampionata, Napoliju, bilo je potrebno više od 60 minuta igre da povede na svom terenu protiv Verone. Ekipa trenera Marucija Sarija povela je tek u 66. minutu golom Kalidua Kulibalija, da bi konačnih 2:0 postavio Hose Kaljehon u 78.

Napoli će ovom pobedom zadržati prvo mesto na tabeli Serije A, pošto sada ima 51 bod, četiri više od Juventusa večeras gostuje Kaljariju, dok je Verona 19. sa 13 bodova.

Benevento gotovo cele polusezone nije mogao da pobedi, da bi danas uspeo da dodje do drugog uzastopnog trijumfa, pošto je na svom terenu slavio protiv Sampdorije sa 3:2. Milan je golom Leonarda Bonučija došao do pobede nad Krotoneom, a Djenova je pogotkom Andreja Galavbinova došla do trijumfa nad Sasuolom.

Kurir sport

Foto: EPA/Simone Arveda

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: KO JE VAŽNIJI - navijači ili igrači?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track