SPREMANJE U FK PARTIZAN: Trio leti iz Humske!
Foto: Printscreen

MORA SE

SPREMANJE U FK PARTIZAN: Trio leti iz Humske!

Fudbal -

Lazar Ćirković, Saša Marjanović i Teofilus Solomon imaju dozvolu da već ovog januara bez obeštećenja napuste klub

Čelnici Partizana doneli su odluku da Humsku već u januaru mogu da napuste trojica fudbalera - Lazar Ćirković, Saša Marjanović i Teofilus Solomon.

Uz ranije odlaske Dušana Vlahovića u italijansku Fjorentinu, Filipa Kljajića i Petra Đuričkovića u grčke klubove Platanijas i Ksanti, Alena Stevanovića u japanski Šonan, i Munira u američki Orlando, može se reći da trener Miroslav Đukić čisti ekipu i sprema je za pojačanja. Valja napomenuti da su blizu odlaska Brazilac Everton i veznjak Marko Jevtović.

Uprava kluba izašla je u susret Ćirkoviću, Marjanoviću i Solomonu i dozvolila im da bez obeštećenja mogu napustiti Humsku, šest meseci pre kraja ugovora. Zanimljiv je status Nigerijca Teofilusa Solomona, koji je pred kraj letnjeg prelaznog roka došao na jednogodišnju pozajmicu iz Rijeke. Iako je sportski direktor Ivica Iliev govorio da se radi o brzom i lucidnom fudbaleru, Solomon nije uspeo da se nametne treneru Miroslavu Đukiću. Pozajmica je ugovorena na godinu dana, a crno-beli se nadaju da će uspeti da Solomonu pronađu klub i privole ga da oslobodi jedno mesto za stranca.

Sportski sektor aktivno radi i na pojačanjima, a glavne mete su Radosav Petrović, Saša Zdjelar i Dejan Dražić, mada se stidljivo pominjao i napadač Nikola Stojiljković. Kao prvo pojačanje u Humsku je stigao levi bek Slobodan Urošević, a i dalje se pregovara sa Spartakom o Đorđu Ivanoviću.

foto: Dragana Udovičić

Voli zimu

ILIEV MERKA STRANCE

Sportski direktor Ivica Iliev smatra da bi angažovanjem trojice srpskih igrača Petrovića, Zdjelara i Dražića ostavio prostor za dovođenje dva kvalitetna stranca s kojima bi pokušao da odbrani titulu. Iliev je uvek bio produktivan preko zime, treba se setiti da je pre dve godine, čim je stupio na dužnost, doveo Leonarda i Evertona.

Kurir / A. R.

Foto: Dragana Udovičić, Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT! ZBOG ČEGA SE NAŠE KOLEGE PLAŠE ZA NOVAKA?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track