SRPSKI VEZISTA STRELAC PRELEPOG POGOTKA: Novi evrogol Ljujića za trijumf Velingtona
Foto: Fonet/FK rad

srbin rešeta

SRPSKI VEZISTA STRELAC PRELEPOG POGOTKA: Novi evrogol Ljujića za trijumf Velingtona

Fudbal -

Srpski fudbaler Matija Ljujić preporodio je Velington. Od njegovog dolaska novozelandska ekipa ne zna za poraz, a sjajni vezista ponovo je bio strelac predivnog pogotka.

Ekipa Velingtona slavila je u 17. kolu A lige na gostovanju na MekDonald Džons stadionu protiv Njukasl Džetsa rezultatom 3:2 (2:0). Ljujić je bio strelac prvog gola u 28. minutu, kada je sa dvadesetak metara uputio nezgodan udarac posle koga je lopta dobila neobičnu putanju i nepredvidivo je odskočila ispred golmana Dankana u mrežu.

Na 2:0, samo osam minuta kasnije povisio je Daniel Malen. Domaći su preko Nebuta uspeli da smanje u trećem minutu nastavka, da bi Roj Krišna otklonio sve nedoumice oko pobednika ovog duela u 58. minutu. Četiri minuta pre kraja, Dimitri Petratos je postigao gol iz jedanaesterca za Njukasl i tako ublažio trijumf Velingtona.

Ljujić je pored prelepog pogotka bio jedan od najboljih igrača utakmice, a veliki učinak u trijumfu imao je i Andrija Kaluđerović.

Velington je i dalje na desetoj poziciji, ali se sada približio na samo pet bodova zaostatka u odnosu na Zapadni Sidnej, koji zauzima šesto mesto, poslednje koje vodi u plej-of.

Ekipa Velingtona u narednom kolu, kroz sedam dana dočekuje tim Adelajd Junajteda.

kurir.rs / kurir sport

foto: Fonet/FK Rad

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track