PRAVIĆEMO LEPŠE: Oglasili se autori uništenih murala partizanovaca u Beogradu
Foto: Printscreen

nisu obeshrabreni

PRAVIĆEMO LEPŠE: Oglasili se autori uništenih murala partizanovaca u Beogradu

Fudbal -

Autori murala sa likovima znamenitih Partizanovaca na ulicama Beograda koji su uništeni tokom jedne noći, Grobarski treš romantizam (GTR) i Grupa JNA, izjavili su da će uprkos tome nastaviti da stvaraju i da će praviti nove, lepše murale.

"Čudne su okolnosti pod kojima je sve ovo urađeno. Nekoliko meseci pred gradske izbore.Znamo da ovo nisu uradili navijači Partizana, niti vatreni stariji navijači Zvezde koji imaju bilo kakav staž na tribini", naveli su oni.

Podsećaju da je zbog prekrečenih grafita stradao Demir Jukić i da ne žele da budu deo "osvetničke huškačke priče".

"Jako smo prijatno iznenađeni reakcijom javnosti, dokaz da postoji zdrav građanski glas koji ne pristaje na podlost, glupost i kretenizam. Pravićemo nove, lepše murale, izložbe, predstave, pisaćemo knjige i praviti filmove o Partizanu", navode autori.

Oni apeluju na sve navijače Partizana da, kako kažu, bes iskoriste za stvaralačku energiju usmerenu ka Partizanu, a ne za uništavanje i unižavanje stvari u vezi sa njihovim protivnikom.

"Mi ćemo stvarati, drugi neka ruše, mi ćemo ulepšavati, drugi neka ruže. Smrt fašizmu, živeo Partizan", naveli su GTR i Grupa JNA.

Godinama unazad navijački pokret "Grobarski treš romantizam" pravi u Beogradu murale raznih bivših sportista Partizana (Miloš Milutinović, Petar Borota, Haris Brkić, Milan Galić, Saša Đorđević, Zoran Mirković, Zoran Čava Dimitrijević...), ali i istaknutih navijača crno-belih.

Crnom bojom prekrečeni su i murali posvećeni Dušku Radoviću, Brani Petroviću, glumcu Bori Todoroviću, a navijače Partizana je posebno zabolelo to što je uništen i mural posvećen ubijenom košarkašu Harisu Brkiću. Pre izvesnog vremena naruženi su murali posvećeni Milošu Milutinoviću, legendarnoj "Plavoj čigri", potom filmskom kritičaru, voditelju Slobodanu Novakoviću, glumcu Slobodanu Aligrudiću...

Kurir sport / N1

Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track