LUKA JOVIĆ ZADIVIO NEMCE: Razbija, a dobija šansu na kašičicu
Foto: EPA

KEC IZ RUKAVA

LUKA JOVIĆ ZADIVIO NEMCE: Razbija, a dobija šansu na kašičicu

Fudbal -

Trebalo mi je vremena da se naviknem na zahteve trenera Nike Kovača, kaže srpski fudbaler, koji kad god uđe u igru, da gol za Ajntraht iz Frankfurta

Čuveni trener Ajntrahta Dragoslav Stepanović uverava nemačku javnost da je njegov mladi zemljak Luka Jović sve ono što je bilo potrebno timu iz Frankfurta da bi, kao u njegovo vreme, bio na vrhu tabele Bundeslige. Nemci su fascinirani prosekom od jednog gola na svakih 87 minuta igre i Jovićevim obimom lista od čak 44 centimetara!

- Gledao sam ga prvi put kad je Ajntraht igrao sa Hamburgerom. Njegovo telo je snažno, noge su mu kao stubovi, a deluje brzinom munje. Luka Jović je veliko pojačanje u kaznenom prostoru, a to je ono što treba Ajntrahtu - rekao je popularni Stepi.

foto: Saša Pavlić

U Jovićevoj statistici piše da je odigrao devet mečeva (postigao tri gola) u Bundesligi, ali kada se saberu svi minuti (262) na terenu, nema ni tri cele utakmice.

- Bilo mi je potrebno vremena da se naviknem na zahteve trenera Nike Kovača. Ipak, mislim da sam zaslužio više od 262 minuta na terenu. Nadam se da ću u nastavku sezone dobijati više prostora da igram. Sanjam o odlasku na Svetsko prvenstvu u Rusiju, ali prvo moram za klub da igram - rekao je Jović nemačkom Bildu.

O svojoj najjačoj igračkoj karakteristici i muskulaturi madi fudbaler Luka Jović kaže:

- Brzina reagovanja. Moje carstvo je kazneni prostor. Namirišem gde će krenuti lopta i kao napadač zauzimam bolju poziciju od mog konkurenta koji me čuva. Moji mišići su od majke prirode.

Uz dopuštenje bivšeg Zvezdinog centarfora i pomoć Dragoslava Stepanovića, izmeren mu je obim lista.

- Obim je 44 centimetra i još će rasti - nasmejao se popularni Stepi.

foto: EPA

Period u Zvezdi

POREĐENJE S PANČEVIM ME OPTEREĆIVALO

Kad vrati film unazad, Jović ističe da su ga poređenja s Falkaoom i Darkom Pančevim samo opterećivalo.

- Teško su mi padala ta poređenja, svi su od mene očekivali samo golove i asistencije, jer bih u suprotnom bio bezvredan. Veoma mlad sam prešao iz Beograda u Lisabon, ali sam želeo da ostanem i još dve godine igram za Crvenu zvezdu. Prerano sam otišao u inostranstvo - kaže Luka.

Kurir / Dejan Petković

Foto: Saša Pavlić, EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV SPORT ZVEZDA SA PUNIM STADIONOM PROTIV CSKA?! Ruski navijači preuzeli krivicu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track