SPLIĆANI PRIZNALI KRIVICU: Huligani koji su izazvali nerede na večitom derbiju osuđeni na kazne zatvora od 4 do 6 meseci
Foto: Beta/Branislav Božić

Sklopili sporazum

SPLIĆANI PRIZNALI KRIVICU: Huligani koji su izazvali nerede na večitom derbiju osuđeni na kazne zatvora od 4 do 6 meseci

Fudbal -

Četvorica Splićana koji su izazvali nerede na 152. večitom derbiju sklopili su sporazum sa tužilaštvom u Beogradu i osuđena su na kazne zatvora od četiri do šest meseci, saznaje Kurir.

Osim zatvorske kazne, na osnovu sporazuma sa tužilaštvom, njima će biti izrečena i zabrana ulaska u Srbiju na pet godina.

- U dosadašnjem toku postupka, moji branjenici su se prilikom saslušanja u tužilaštvu branili ćutanjem. Danas su izneli odbranu i potpisali sporazum o priznanju krivice, na osnovu kog su sa tužilaštvom dogovorili visinu kazni. Hrvoje Baković i Ante Firić osuđeni su na po šest meseci zatvora, Jakov Podrug na pet, a Ivan Mišković četiri meseca zatvora - potvrdila je za Kurir Maja Trkulja, branilac hrvatskih huligana.

Samo jedan od uhapšenih huligana, kako saznajemo, Damir Tovarić, poznati hrvatski MMA borac odlučio je da ne sklapa sporazum o priznanju krivice sa Višim tužilaštvom i on nije priveden na saslušanje.

Partizan i Crvena zvezda su 13. decembra odigrali 152. večiti fudbalski derbi.

Tokom prvog poluvremena na južnoj strani stadiona Partizana, gde se okupljaju najvatrenije pristalice crno-belih, došlo je do masovne tuče navijača.

Petorica huligana iz Splita su učestvovala u masovnim neredima na južnoj tribini stadiona Partizana u pokušaju da preuzmu vođstvo nad tribinom.

Međutim, "Grobari" su ih žestoko prebili, a zatim izbacili sa tribine.

Hrvate, kao i nekoliko navijača iz Srbije, je policija preko atletske staze sprovela u unutrašnjost stadiona

J. S. /Kurir sport

Foto: Beta/Branislav Božić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV SPORT ZVEZDA SA PUNIM STADIONOM PROTIV CSKA?! Ruski navijači preuzeli krivicu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track