SUPRUGA SPLIĆANINA KOJI SE NIJE NAGODIO SA TUŽILAŠTVOM Damir je iz ugledne porodice koji je sebi izgradio status u sportskom svetu
Foto: Luka Šarac

IMA ROK DO KRAJA DANA

SUPRUGA SPLIĆANINA KOJI SE NIJE NAGODIO SA TUŽILAŠTVOM Damir je iz ugledne porodice koji je sebi izgradio status u sportskom svetu

Fudbal -

Dok se čeka da na Višem sudu u Beogradu potvrde sporazume koje su petorica Splićana sklopila s tužilaštvom, te su u zamenu za priznanje krivice dobili minimalne kazne, Damir Tovarović (38), inženjer brodarstva i poznati MMA borac, još uvek ima rok do kraja dana za odluku.

Od njegove supruge, inače pravnice po zanimanju, koja ga redovno posećuje u Okružnom zatvoru u Beogradu, saznajemo kako je odluka isključivo na Damiru te ni ona ni njegov advokat Đorđe Kalanj nisu sigurni u ishod.

- Ni kao supruga ni kao pravnica ne mogu mu govoriti šta da uradi. Damir je odrastao čovek iz ugledne porodice koji je sebi izgradio status u sportskom svetu. Osim toga, i otac je našeg deteta. On smatra kako u svojoj odluci mora da vodi računa o svim tim činjenicama, a pristanak na sporazum stavlja ga u kategoriju osoba s policijskim dosjeom. On se ne oseća krivim i protiv njega nema nikakvih dokaza. Sam kaže: 'Nisam ništa uradio, osim što sam izvukao malog Ronalda!'- kazala je njegova supruga, a zatim i dodala.

"Međutim, sporazum znači osudu, ali i brži povratak kući. S druge strane, ako ide na suđenje, bez obzira što nema dokaza, kraj postupka je neizvestan, a u tom slučaju će provesti u istražnom zatvoru najmanje još godinu dana. Znači, vratio bi se kući kansije od ostalih, možda s oslobađajućom presudom, ali i s najdužim boravkom u istražnoj ćeliji iza sebe – kaže žena, koja je ga je i posetila u Centralnom zatvoru.

Korektni čuvari

Kako joj je Damir kazao, u samom zatvoru nema nikakvih problema. Nije doživeo nikakve pretnje ili neugodnosti, ni na nacionalnoj osnovi, ni iz nekih drugih razloga. Prema njemu su korektni i zatvorski čuvari i ostali pritvorenici.

Ona je rekla kako su i prema njoj i prema ostalim članovima porodica pritvorenih Splićana bili saosećajni u svim institucijama u Beogradu.

kurir.rs / Slobodna Dalmacija foto: Luka Šarac

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) EVO DOKAZ DA SU HRVATI IZAZVALI BRUTALNU TUČU GROBARA Policajac: Odakle si? A polugoli huligan odgovara: Iz Splita!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track