(VIDEO) VIDIĆ SE PRISETIO DANA IZ MANČESTERA: Smejao sam se Fergusonovim šalama iako ga ništa nisam razumeo
Foto: Nebojša Mandić

NIJE PIPNUO LOPTU DVE GODINE

(VIDEO) VIDIĆ SE PRISETIO DANA IZ MANČESTERA: Smejao sam se Fergusonovim šalama iako ga ništa nisam razumeo

Fudbal -

Bivši kapiten Mančester junajteda Nemanja Vidić priznao je da fudbal nije igrao od kada je završio uspešnu fudbalsku karijeru.

Bivši kapiten Mančester junajteda Nemanja Vidić priznao je da loptu nije pipuno dve godine i da trenutno preferira sportove u kojima nema kontakta.

- Penzionisao sam se pre dve godine, isto toliko skoro nisam pipnuo loptu. Učestvovao sam samo u jednoj revijalnoj utakmici, i to je to. Sada volim sport bez kontakta. Imao sam ga dovoljno u svojoj karijeri, udaraca, potresa, tako da mi sada prijaju neki drug sportovi. Radim stvari koje nemaju veze sa fudbalom, promoter sam Mančestera, uživam u životu, putujem, provodim dosta vremena sa porodicom, učim da igram golf, skijanje. Trenutno ne razmišljam o poslu - kazao je Vidić.

Srpski fudbaler je poručio da trenerski život nije nimalo lagan, napominjući da je pravi primer njegov menadžer u Mančesteru Aleks Ferguson.

- Postoji mnogo stvari koje trener treba da zna, ne samo jedna. Mora da se poseduju znanje, liderske veštine, da znaš kako da postupaš sa ljudima, da stvori okruženje u kom igrači rade kako bi pružili najbolje za klub. Svaki fudbaler koji je igrao kod Fergusona davao je 120 odsto sebe. Nema mnogo takvih menadžera. Njegovi kvaliteti su iskrenost i direktnost, pružao bi vam podršku i odgovornost. Ima mnogo lepih uspomena. Voleo je da se šali, ali kada to radi na škotskom, ništa ga nisam mogao razumeti. Mislio sam da moram da se smejem, iako nisam razumeo - zaključio je Vidić.

Murinjo će vratti trofeje na Old Traford

Nemanja Vidić osvrnuo se i na sadašnjeg menadžera Mančestera Žoze Murinja, verujući da on ponovo može da vraća trofeje na Old Traford.

- Mančester junajted uvek želi trofeje. Verujem da Žoze Murinjo načinom na koji upravlja ekipom, ali i njegovom istorijom sa drugim klubovima, uvek "gura" dobro u Evropi. Prošle godine smo osvojili Ligu Evrope. Imajući u vidu kako igramo ove sezone, mislim da imamo priliku da se nadmećemo u Ligi šampiona - poručio je Vidić.

Karijera Nemanje Vidića 2000-04 Crvena zvezda 2000-01 Spartak pozajmica 2004-06 Spartak Moskva 2006-14 Mančester junajted 2014-16 Inter

Trofeji (18) Titula prvaka Srbije 1. Crvena zvezda (2004) 2. Kup (2002, 2004)

Mančester junajted 5 puta osvajao Premijer ligu (2007, 2008, 2009, 2011, 2013) 3 Liga kup (2006, 2009, 2010) 5. Superkup Engleske (2007, 2008, 2010, 2011, 2013) 1. Liga šampiona (2008) 1. Svetsko prvenstvo za klubove (2008)

(Milan Nastić, Foto: Nebojša Mandić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Milojević otkrio. Ovako će Zvezda igrati na proleće.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track