(VIDEO) SRPSKI FUDBAL IMA SVETLU BUDUĆNOST: Pogledajte koje igrače UEFA vidi kao potencijalne planetarne zvezde
Foto: Reuters

talentovani klinci

(VIDEO) SRPSKI FUDBAL IMA SVETLU BUDUĆNOST: Pogledajte koje igrače UEFA vidi kao potencijalne planetarne zvezde

Fudbal -

UEFA je izbacila imena od 50 fudbalera koje vidi kao moguće zvezde svetskog fudbala. Čak tri Srbina su se našla na tom zlatnom spisku: Sergej Milinković-Savić, Luka Jović i Mile Svilar.

U saopštenju za javnost evropska kuća fudbala citirala je reči Zvezdana Terzića koji je svojevremenom za Joivća izjavio:

''Luka će postati najbolji napadač sveta''.

Luka se trenutno nalazi na pozajmici u Ajntrahtu iz Frankfurta, na koju ga je prosledila portugalska Benfika. Priliku dobija uglavnom na kašičicu, ali svaki minut na terenu koristi veoma dobro. Na taj način je do sada uspeo da upiše čak četiri pogodka i jedan je od efikasnijih igrača u svom timu.

Na listi se našao i talentovani 18-godišnji golman Benfike, Mile Svilar. Ove sezone postao je i najmađi goman debitant u Ligi šampiona, a uskoro se očekuje i njegov debi na klupi reprezentacije Srbije, ako je verovati rečima selektora Mladena Krstajića. Mile je rođen u Antverpenu, a nastupao je za mlađe selekcije Anderlehta. Sin je poznatog jugoslovenskog gomana, Ratka Svilara, koji je nedavno izjavio da će Mile braniti za selekciju Srbije, bez obzira što ima i državljanstvo Belgije.

Ono u šta nismo sumnjali, svakako je činjenica da će se na spisku naći i igrač Lacija, Sergej Milinković-Savić. Sergej uskoro puni 23 godine, a rođen je u Španiji. Osim državljanstva Španije, ima naravno i srpsko, a nedavno je i debitovao za našu reprezentaciju.

Osim ove trojice, na spisku se našao i jedan igrač iz komšiluka. U pitanju je igrač Dinama, Ante Ćorić, koji će još malo dostići normu od 100 nastupa, čak je i za ''A'' selekciju upisao 4 nastupa.

Kurir sport

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Zvezda ima tri problema a Partizan dva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track