TEST ZA CRVENO-BELE

(KURIR TV) REMI ZVEZDE U ANTALIJI: Ben siguran sa penala, Ujpešt pružio snažan otpor

Fudbal -

Crvena zvezda je u petoj pripremnoj utakmici u Antaliji igrala nerešeno protiv mađarskog Ujpešta 1:1 (0:1). Strelci su bili Mol u 20. minutu za Ujpešt i Ben u 70.iz penala za Zvezdu. Bilo je vidljivo već u prvih deset minuta da Crvenoj Zvezdi nedostaje kreativni fudbaler, tipa Gelora Kange, koji ume da gurne loptu napred.

Novinar Kurir u Antaliji - Aleksandar Radonić

Milojević je u drugom delu od početka uveo Adžića koji je zamenio bledog Radonjića, ali o Hajdina umesto solidnog Rodića. Milića umesto Srnića, Gobeljića umesto Stojkovića. Milijaš je zaigrao umesto Pešića, a formacija je promenjena iz 4-4-2 u 4-1-4-1, sa Benom kao jedinim špicem.

Daleko konkretnija igra crveno-belih, bukvalno su Mađare saterali na njihovu polovinu. Posle 20 minuta Krstičića je zamenio Račić, a Donalda Luka Ilić. Hajdin je bio za centimetar kratak u šutu glavom. Inicijativa se isplatila, posle kornera Dijalo je igrao rukom u šesnaestercu, a Ben je bio precizan u 70. minutu.

Tokom utakmice trener Milojević nije krio ko ga je oduševio:

- Bravo Adžo! Samo tako nastavi.

Levokrilni igrač primao je pohvale i od Dragana Džajića i Zvezdana Terzića koji su videli koliku želju ima da se dokaže.

Mladi Joveljić dobio je priliku u poslednjih 10 minuta, kada je zamenio Bena. Drugo poluvreme pokazalo je svu raskoš talenta Zvezdinih klinaca, bez problema su se nosili sa prvom postavom Ujpešta i bili bolji od njih. Da je bilo malo više kuraži i koncentracije u završnici rezultat bi bio bolji.

Narednu utakmicu Crvena zvezda igra protiv Zenita u sredu od 16.30 sati, što će biti i poslednja provera pred povratak u Srbiju.

1. poluvreme

Trener Milojević promenio formaciju i zaigrao sa dva napadača, Pešićem i Bebom, dok su vezni red činili Srnić, Donald, Krstičić i Radonjić. Branko Jovičić je ostao na klupi.

Igrači Zvezde nisu bili konkretni u završnici napada, što su Mađari vešto koristili da po bokovima lako probijaju i prave višak.

Ujpešt postiže gol u 20.minutu posle greške Bena koji nije pokrio svog igrača na desnoj stativi, pa Moliju koji se prišunjao iza leđa nije bilo teško da glavom savlada Borjana. Posle primljenog gola, Zvezda zaigrala agresivnije, Pešić je bio konkretniji, dok je Rodić pogodio prečku, a Ben bio kratak na ziceru.

C. zvezda (4-4-2): Borjan - Stojković, Savić, Le Talek, Rodić - Srnić, Donald, Krstičić, Radonjić - Ben, Pešić. Ujpešt (4-4-2): Pajović - Pauljević, Bojović, Litauški, Mol - Dijalog, Nvobodo, Zoter, Simon - Novotni, Nađ.

Direktor Zvezdan Terzić u društvu počasnog predsednika Dragana Džajića stigao je danas u Antaliju, gde su u Beleku gledali ekipu protiv Ujpešta.

Goran Čaušić i Luka Đorđević iz turskog Arsenala koji predvodi bivši Zvezdin trener Miodrag Božović gledali su utakmicu.

foto: Aleksandar Radonić

kurir.rs / kurir sport

foto: kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track