GORAN ČAUŠIĆ: CSKA nije Mančester, Zvezda ima šanse
Foto: Aleksandar Radonić/Kurir Sport

Analizirao igru ruskog tima

GORAN ČAUŠIĆ: CSKA nije Mančester, Zvezda ima šanse

Fudbal -

Srpski fudbaler Goran Čaušić koji nastupa za ruski klub Arsenal rekao je da Crvena zvezda može da primeni recept njegovog kluba i eliminiše CSKA.

"Zvezda može protiv CSKA, naravno. Biće teško, ali ima šanse, CSKA nije Mančester", rekao je Čaušić u razgovoru sa novinarima u Turskoj, gde se njegova ekipa poput Zvezde priprema za nastavak sezone.

Zvezda će 13. i 21. februara igrati protiv CSKA Moskve u šesnaestini finala Lige Evropa.

Čaušić je sa Arsenalom iz Tule, koji predvodi bivši Zvezdin trener Miodrag Božović, napravio veliko iznenađenje u ruskom prvenstvu pobedom protiv CSKA, u utakmici u kojoj je dao jedini gol.

On je analizirao igru moskovskog kluba, uz opasku da je ekipa CSKA pojačana dolaskom Ahmeda Muse, koji se posle više od dve godine vratio iz engleskog Lestera.

"Igraju dugim loptama, špic Aron Olanare je jak, ali ne verujem da će igrati sad kada se vratio Musa. Mnogo toga zavisi i od igre Pontusa Vernbloma, tu je Aleksandar Golovin koji je jedan od najboljih veznih igrača u Rusiji. Glupo je, ipak, izdvajati igrače u tom timu", kazao je Čaušić.

On je naveo da je u Arsenal iz Tule došao najviše zbog trenera Miodraga Božovića.

"Nije klub sa tradicijom. Došao sam najviše zbog Grofa. Gubili smo od manjih klubova, dobijali neke utakmice protiv velikih... Okej mi je, u sredini smo tabele", dodao je.

Čaušić, 25-godišnji vezni fudbaler, karijeru je počeo u Zvezdi, a potom je igrao za Rad, Eskišehir, Manisu i potom Osasunu, pre nego što je letos otišao u Arsenal.

Pominjalo se da će se vratiti upravo u Zvezdu, ali do transfera nije došlo.

"Bilo je priče da dodjem, ali se nismo dogovorili. Volim Zvezdu, odrastao sam ovde, ali još je rano za povratak. Nadam se jednog dana", rekao je Čaušić.

Čaušić nije želeo da poredi prvenstvo Rusije sa onim iz Španije.

Beta

Foto: Aleksandar Radonić/Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV! LUDNICA NA BLAGAJNI MARAKANE! Navijači okupirali stadion „Rajko Mitić“!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track