GENERALKA ZVEZDE PROTIV ZENITA: Šta je spremio Miloje za Ruse?
Foto: FK Crvena Zvezda

Mnogo nepoznanica

GENERALKA ZVEZDE PROTIV ZENITA: Šta je spremio Miloje za Ruse?

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde od 16.30 igraju poslednju utakmicu na pripremama u Turskoj.

Od dopisnika Kurira iz Turske Aleksandra Radonića

Protivnik je Zenit iz Sankt Peterburga, ruski gigant koji će biti pravi test za crveno-bele pred prvi meč protiv CSKA iz Moskve, 13. februara u Beogradu, u šesnaestini finala Lige Evrope. Zenit ima moćan tim predvođen trenerom Robertom Manćinijem I velikim brojem reprezentativaca Rusije i internacionalaca iz Argentine, Ekvadora, Srbije i Italije.

Pod velikim pitanjem je igra kapitena "orlova" Baneta Ivanovića koji je povređen i poslednjih dana nije trenirao sa ekipom Zenita.

Biće to i prilika da navijači Crvene zvezde vide koje taktičke zamisli je spremio trener Vladan Milojević. Novinari su imali priliku da tokom priprema u Beleku svašta vide od trenerovih zamisli, ali je svima jasno da je Milojević dosta toga i sakrio, nešto čime sigurno neće eksperimentisati protiv Zenita.

Treba se samo setiti utakmice protiv Krasnodara u Rusiji, kada je Milojević ne samo iznenadio kolegu Salimova, već i celokupnu srpsku fudbalsku javnost formacijom i hrabrom taktikom koja je Crvenoj zvezdi donela grupnu fazu Lige Evrope.

Dilema ima dosta, od zadnje linije, preko veze, do napada. Jedno je sigurno, gol će braniti Milan Borjan, sve ostalo je enigma.

Bekove bi danas protiv Zenita trebalo da igraju Filip Stojković i Milan Rodić. Jedan štoper je siguran - Vujadin Savic, dok je njegov partner pod znakom pitanja. Hoće li to biti Srđan Babic kojeg je Zvezda otkupila od Sosijedada za 800.000 evra i koji je budućnost kluba, ili Damijan Le Talek koji crveno-bele napušta tokom leta?

Slično je i za vezni red. Otišao je Gelor Kanga, a trener Milojević odlučio je da igra bez klasičnog plejmejkera, pa u "vezi" treba očekivati Slavoljuba Srnića, Nenada Krstičića i Nemanju Radonjića. I tu postoji upitnik, da li prednost dati Branku Jovičiću ili Donaldu Mičelu koji slabo trči, a na leto postaje slobodan igrač?

Bez povređenog Ričmonda Boaćija i rovitog Aleksandra Pešića u napadu bi trebalo da zaigra Fardu Ben, novajlija iz Olimpijakosa.

Šansu u prvih 11 vide pre svih Luka Adžić, Uroš Račić i Nemanja Milić, igrači za koje će biti dosta prostora ovog proleća u ekipi, koja se bori na tri fronta - u Superligi, Kupu i Ligi Evrope.

Sve u svemu, bez obzira za koga se trener Vladan Milojević odluci, Crvena zvezda će imati moćan tim, a simpatizeri bivšeg prvaka Evrope i sveta duel protiv Zenita mogu da gledaju u direktnom prenosu na kanalu Arena sport od 16.30 sati.

Foto: FK Crvena zvezda

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Kako rešiti probleme sa navijačima pred CSKA i Viktoriju?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track