MLADI SRBIN U BUNDSELIGI: Pamtiću debi protiv Bajerna, ali hoću dres Srbije
Foto: Printscreen

TALENTOVANI DEFANZIVAC

MLADI SRBIN U BUNDSELIGI: Pamtiću debi protiv Bajerna, ali hoću dres Srbije

Fudbal -

Nije daleko dan kada će se navijači Kelna ponositi sa još jednim Srbinom u timu pored Miloša Jojića.

Od dolaska na trenersku klupu Stefana Rutenbeka na vrata prvog tima sve snažnije kuca, nekadašnji omladinski reprezentativac Srbije Filip Kusić.

Talentovani defanzivac, koji se najbolji snalazi na poziciji štopera, zaigrao je za Keln baš na Alijanc areni protiv minhenskog Bajerna, zamenivši Horna u 76. minutu.

- Imali smo puno povređenih igrača, pa je trener Rutenbek odlučio da me tri nedelje pre debija priključi prvom timu. Ispalo je tako da zaigram baš protiv Bajerna, a možda sam i ranije mogao, ali tek pred gostovanje u Minhenu sređeni su problemi sa mojim papirima - priča momak čiji je put do Kelna išao preko omladinske škole Majnca, Energi Kotbusa, pa seniorskog tima čevrtoligaša Oberlausic Nojgerzdorfa.

- Stariji igrači su mi posle utakmice čestitali od srca. Pre meča su mi rekli da ako dobijem priliku verujem u sebe, jer sam odličan igrač i da nemam šta izgubiti. Nemam sad prevelika očekivanja. Želim da zaslužim šansu da bih mogao pokazati šta znam - kaže Kusić .

Kusić je u konkurenciji U19 igrača, za vreme selektorskog mandata Ivana Tomića, u dva navrata bio na spisku omladinskih reprezentativaca Srbije. Samo nekoliko meseci pre toga, kao U18 bio je pozivan na širi spisak selekcije Nemačke od strane čuvenog Horsta Hrubeša. Kao igrač, koji je 3. juna napunio 21 godinu, voleo bi da opet sa svojim vršnjacima zaigra u dresu mlade reprezentacije Srbije.

- Neću preterati ako kažem da ne prođe dan, a da ne pomislim na dres Srbije. Sve u karijeri radim da bih se opet izborio za poziv. Osetio sam to zadovoljstvo, skoro sve igrače sam još tada upoznao, znam da je ta ekipa živela kao velika familija. Igram na poziciji štopera, mogu i kao bek, tako da sam siguran da bih bio od pomoći reprezentaciji - rekao je Kusić.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Da li su Olimpijske igre sportski ili politički događaj?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track