FUDBALERI MORAJU DA POŠTUJU PROTIVNIKA: UEFA podsetila sudije na zaštitu fudbalera od grubih startova
Foto: Fonet

ZAŠTITI IMIDŽ FUDBALA

FUDBALERI MORAJU DA POŠTUJU PROTIVNIKA: UEFA podsetila sudije na zaštitu fudbalera od grubih startova

Fudbal -

Evropska fudbalska unija (UEFA) podsetila je sudije da zaštite igrače i kazne one koji tokom utakmica u evropskim takmičenjima prave ozbiljne i grube prekršaje. UEFA je navela da je dužnost sudija da "zaštite imidž fudbala".

"Nama su potrebni fudbaleri koji igraju, pa oni moraju biti zaštićeni. Ne želimo situacije u kojima je budućnost fudbalera ugrožena zbog ozbiljne povrede izazvane startom protivničkog igrača, bez obzira da li je postojala namera", rekao je šef za suđenje UEFA Pjerluiđi Kolina.

UEFA je podsetila sudije na obaveze nakon što je trener Mančester sitija Pep Gvardiola tražio od čelnika Fudbalskog saveza Engleske da zaštiti igrače od grubih prekršaja, pošto je njegov fudbaler Liroj Sane povređen u utakmici protiv Kardifa u FA kupu u januaru.

"Fudbaleri moraju da shvate da treba da poštuju svoje protivnike i da pokažu isto pozitivno ponašanje kakvo žele da dobiju od drugih igrača", naveo je Kolina.

UEFA je podsetila sudije i da ne tolerišu pritisak grupe fudbalera na donošenje odluka za vreme utakmice.

"Kada vidim da mobinguju sudiju, to nije prihvatljivo, to nije poruka koju želimo da fudbal prenese", dodao je bivši italijanski sudija, jedan od najboljih u istoriji fudbala.

kurir.rs / Beta

foto: Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track