POZITIVAN SKOR CRVENO-BELIH: Zvezdine srećne nule
Foto: Dado Đilas

beograđani gaje nadu pred put u Rusiju

POZITIVAN SKOR CRVENO-BELIH: Zvezdine srećne nule

Fudbal -

Crveno-beli u istoriji šest puta igrali kod kuće 0:0, a posle toga prošli četiri puta dalje, tako da CSKA ima čega da se plaši.

Fudbaleri Crvene zvezde imaju čemu da se nadaju u revanšu protiv CSKA u Moskvi 21. februara na stadionu WEB Arena.

Posle beogradskih 0:0, svaki gol u gostima značio bi duplo. Pobeda garantuje prolaz u osminu finala Lige Evrope, ali i svaki remi u kojem bi crveno-beli postigli gol. U svojoj bogatoj istoriji igrači Crvene zvezde su šest puta u Beogradu igrali 0:0 i posle toga četiri puta prošli dalje. Crveno-beli su posle remija bez golova u Beogradu na strani bili bolji i uspeli da prođu Harts, Kjevo, Bragu i Omoniju, dok su ispali od Leverkuzena i Bordoa.

Zahvaljujući golu štopera Vinka Marinovića, crveno-beli su pre 22 godine prošli ekipu Hartsa, da bi pet godina kasnije poklekli u Leverkuzenu pred nemačkim „faramceutima“ posle obećavajućeg remija u Beogradu. Junaci trijumfa 2002. bili su strelci Ivan Gvozdenović i Dejan Milovanović, ali i sjajna taktika trenera Zorana Filipovića, kojom je neutralisao kvalitetne igrače protivnika poput Legrotaljea, Perote, Maracine i Birofa.

Braga je bila „ručni rad“ Valtera Zenge, koji je tada nanjušio Vladimira Stojkovića, junaka trijumfa, i dao mu šansu pre Ivana Ranđelovića. Gol je tada dao Milan Purović. Protiv Omonije na Kipru heroj je bio golman Boban Bajković, koji je odbranio penal domaćinu. Navijači Crvene zvezde kao najveći stres i danas pamte meč protiv Bordoa, nelogično ispucavanje lopte od strane Maksimovića, nepotreban penal koji nad Obrenjakom pravi Bajković i gol koji u 93. minutu s bele tačke realizuje Gufran. Suze Darka Lazovića posle te utakmice obišle su planetu.

foto: Printscreen

Kurir / Aleksandar Radonić

Foto: Dado Đilas, Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) DELIJE U TRANSU: Pogledajte nestvarnu bakljadu Delija na kiši!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track