UŽASNA TRAGEDIJA: Umro mu sin ali je stegao zube i branio do kraja!
Foto: Twitter Printscreen

SVET BRUJI Životna drama golmana iz Iraka

UŽASNA TRAGEDIJA: Umro mu sin ali je stegao zube i branio do kraja!

Fudbal -

Ala Ahmed doživeo je tragediju o kojoj nije hteo nikome da priča dok se ne završi utakmica, a kad je sudija svirao kraj - briznuo je u plač

Život zna da bude baš surov. A surov je i profesionalizam. U sve ovo uklopio se golman Naft Mejsana iz Iraka, apsolutni heroj ovog vikenda.

Ime mu je Ala Ahmed, a evo i zašto ceo svet danas priča o njemu. Golmanu je u četvrtak preminuo sin, a on je stegao zube i dan kasnije istrčao na teren ne govoreći ni saigračima ni menadžeru kakvu tragediju je doživeo.

foto: Twitter Printscreen

Krio je emocije tokom 90 minuta utakmice, suzdržavao se od duševnog bola i - izdržao. A kad je sudija označio kraj - Ahmed je briznuo u plač, iz njega je bukvalno sve eksplodiralo. Savladale su ga emocije, plakao je kao kiša dok su saigrači pokušavali da shvate šta se dešava.

Svi do jednog su ga tešili iako nisu znali o čemu se radi. A kad su saznali - i ostali su pustili suzu, ne verujući da je njihov saigrač čitav slučaj krio od njih kako bi odigrao utakmicu.

foto: Twitter Printscreen

Društvene mreže pune su reči podrške mladom golmanu i znakova tuge, dok se on lično nije oglašavao u javnosti.

- Nemamo reči kojima možemo opisati bol koji zajedno osećamo u ovom trenutku. Ahmed je izgubio sina, a uprkos tome odigrao je utakmicu ne želeći nikome da priča o tragediji koja ga je zadesila. Zanemeli smo kad smo ga videli u suzama, ali ne smemo deliti tugu s njim. Moramo biti jaki i učiniti ga jačim u ovom teškom trenutku - istakao je predsednik kluba Naft Mejsan.

Nedavni slučaj

GODVIN IGRAO I DAO GOL NEKOLIKO SATI NAKON SMRTI BEBE

Sličan slučaj desio se u novembru prošle godine. Američki fudbaler Markiz Gudvin takođe je igrao utakmicu uprkos tome što mu je samo nekoliko sati ranije preminula tek rođena beba. Gudvin je čak dao i gol na tom meču.

Goran Anđelković - Foto: Twitter

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Navijači - podele, kazne, baklje... Dokle?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track