VLADAN MILOJEVIĆ OBJASNIO RUSIMA: Nema straha od zime i CSKA, ako UEFA odluči igraćemo u Sočiju
Foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

Trener Zvezde objasnio Rusima

VLADAN MILOJEVIĆ OBJASNIO RUSIMA: Nema straha od zime i CSKA, ako UEFA odluči igraćemo u Sočiju

Fudbal -

Veliki broj ruskih novinara došao je u hotel Hilton na konferenciju trenera Crvene zvezde Vladana Milojevića.

od specijalnog izveštača Kurira iz Moskve Aleksandra Radonića

Šef struke crveno-belih objasnio je da je njegov tim spreman za bitku sa renomiranim protivnikom, ali i oštrom ruskom zimom, jer će utakmica biti igrana sutra na -18 stepeni.

Vladan Milojević prvo je odgovarao ruskim novinarima, a njih je interesovalo da li se srpski tim plaši ruske ekipe.

- Utakmicu protiv CSKA gledamo kao i na svaku drugu. Daćemo sve od sebe, borićemo se za grb i boje Crvene zvezde, da predstavimo Srbiju na najbolji način. Igramo protiv velikog protivnika, iskusne ekipe koja dolazi iz Lige šampiona gde su igrali fenomenalno. Mi ćemo dati sve od sebe i nemam dilemu da će moji igrači tako i uraditi - kazao je Milojević.

Zimsko vreme je u Moskvi, hladno je, čini se da ta temperatura više odgovara CSKA koji su navikli na takve uslove, bila je ocena ruskih izveštača.

- Kakvi su uslovi za protivnika, takvi su i za nas. Takvo je vreme. Zima je. Trudićemo se da se prilagodimo što bolje.

Koji je najopasniji igrač CSKA i od koga najviše strepe u Zvezdi, zanimalo je ruske novinare.

- Imaju dobre individualce i dobar kolektiv. Igraju dugo zajedno i to je najjače oružje. Nemam princip da ističem bilo koga. Dobro su vođeni, imaju kvalitetne igrače iz reprezentacije, igrali su dosta ovakvih utakmica.

Kurir je interesovalo šta Milojević misli o mogućem odlaganju utakmice i igranja u Sočiju što je bila tema dana u Rusiji, mada je to čini se bila određena igra da se psihički deluje na Crvenu zvezdu.

- Nisam upoznat sa tom informacijom. Postoje ljudi, instance i UEFA koja vodi računa o tome. Spremamo se za utakmicu i da ćemo igrati sutra. Šta se bude desilo, tako ćemo se i ponašati.

Ko prvi da gol biće u psihološkoj prednosti

- To je pitanje kalkulacija. Isto kao i da li je bolje igrati prvo kod kuće, pa na strani. Mi imamo svoj stil, ništa nećemo menjati posebno. Dosta zavisi i od protivnika, da li je dominantan ili ne. Iz Beograda imamo 0:0, mada u ovakvim situacijama gol u gostima vredi duplo. Ali tako ne razmišljam, pa ćemo videti kako ćemo odigrati u Moskvi.

Moguće je da se meč završi i penalima.

- Nismo vežbali penale!

Nedoumice oko sastava trener Zvezde nije imao, a taktiku nije želeo da otkrije.

- Ne igramo na kontranapade. Postoji faktor protivnika koji nam to omogući. Ako nametnemo našu igru, onda bi rival igrao na kontre - zaključio je Vladan Milojević.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Evo kako je Bambi uplašio CSKA.i u koju se tradiciju uzdaju crveno beli

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track