AVANTURA SRPSKIH NOVINARA

(KURIR TV) GUŽVA U RUSKOJ PRESTONICI: Ko to tamo peva u Moskvi

Fudbal -

Avantura novinara, koji prate Crvenu zvezdu, po snežnim ulicama glavnog grada Rusije!

Po dolasku u hotel Hilton novinari iz Srbije doživeli su pravu malu avanturu po moskovskim ulicama, sličnu onoj iz filma "Ko to tamo peva".

Naime, vozač autobusa u nameri da novinari što pre stignu na konferenciju i trening pokušao je da izbegne veliku gužvu. Na žalost, umesto prečice, upao je u snežnu zamku, jer su okolne jednosmerne ulice bile slabo očišćene i zakrčene automobilima.

Prva prepreka, bila je jedna ruska gospođica koja je parkiranim automobilom na trotoaru zakrčila deo puta. Naš vozač pokušao je da bude ljubazan i ubedi Ruskinju, koja je na sve načine pokušavala da zadrži mesto.

- Da se ja pitam, ja bih tuda proterao autobus - dobacio je neko od kolega i nasmejao prisutne u autobusu.

foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

Pokušavala je gospođica raznim manevrima da ostane na mesto i oslobodi put, ali nije vredelo. Kada je Ruskinja ipak morala da pokrene i pomeri auto, na krivini u jednosmernoj ulici našu ekspediciju zadesio je drugi maler.

Nepropisno parkiran terenac. Radila je sirena našeg autobusa, a vlasnik je nevoljno po zimi ipak morao da pomeri vozilo.

I kada smo pomislili da je nevoljama došao kraj, dubok sneg učinio je da se na trenutak zaglavimo. Ipak, spremnošću našeg vozača nekako smo uspeli da uđemo u Lenjingradski bulevar, a onda je još jednom replikom iz kultnog filma

"Ko to tamo peva" poentirao naš kolega:

- Bože mili, hoćemo li stići živi!

I na kraju stigosmo živi, odradimo posao i uverismo se u moskovsku gužvu!

(od specijalnog izveštača Kurira iz Moskve Aleksandra Radonića)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track