ZVEZDA NA MINUS 23 RUŠI CSKA! Crveno-beli u Moskvi igraju revanš meč šesnaestine finala Lige Evrope
Foto: Dado Đilas

DA SE ZALEDIŠ

ZVEZDA NA MINUS 23 RUŠI CSKA! Crveno-beli u Moskvi igraju revanš meč šesnaestine finala Lige Evrope

Fudbal -

Sneg u Beogradu ispratio fudbalere srpskog vicešampiona u Rusiju, gde ih je dočekala još hladnija zima. Uprkos debelom minusu, zasad su male šanse za odlaganje meča

Nema straha od ruske zime.

Fudbaleri Crvene zvezde doputovali su u zaleđenu Moskvu, gde bi danas (18.00, RTS) trebalo da odigraju revanš meč šesnaestine finala Lige Evrope s domaćim CSKA.

Koga nema, bez njega se može

BOAĆI ILI PEŠIĆ, SVEJEDNO JE

Ričmond Boaći se nije oporavio i zbog povrede nije otputovao u Moskvu. Kao i u prvom meču, njega će zameniti Aleksandar Pešić.

- Boaći je odličan igrač, a Pešić je naš najbolji strelac. Imamo sreću što ih imamo obojicu. Znam da bi nam Boaći pomogao, ali Pešić je momak koji je ove sezone više puta pokazao da može biti ključni igrač za nas - istakao je Jovičić.

Uprkos debelom minusu, koji dostiže i 23 stepena ispod nule, zasad su male šanse za odlaganje meča. Posle prvog meča iz Beograda, crveno-beli imaju obećavajući remi 0:0, koji im ostavlja mogućnost da ih svaka pobeda i remi u kojem daju gol vodi u narednu rundu.

- Biće nam u Moskvi teže nego u Beogradu! CSKA će igrati otvoreno i sigurno će ići na to da što pre daju gol. Poštujemo ih, jer je reč o ekipi koja je u grupnoj fazi Lige šampiona osvojila devet bodova, i to u grupi sa Mančester junajtedom, Bazelom i Benfikom - rekao je za Kurir Branko Jovičić i dodao:

- Opet, rezultat zavisi samo od nas! Crvena zvezda se u Evropi ove sezone nikada nije branila. Videlo se to protiv Arsenala, Kelna, BATE, Krasnodara, Sparte... Ovo je nokaut faza i svesni smo da koncentracija mora svih 90 minuta da bude na najvišem nivou.

Podrška u Moskvi

STIŽE 1.500 DELIJA

Veliki broj navijača Crvene zvezde uputio se još tokom vikenda za Moskvu. Prema pravilniku UEFA, pet odsto od kapaciteta stadiona je rezervisano za gostujuće navijače, što znači da će na tribinama stadiona VEB Arena biti 1.500 Zvezdinih simpatizera. Cene ulaznica za Delije iznosile su 2.000 dinara i karte koje su prodavane u Beogradu su brzo rasprodate.

foto: Dado Đilas

U Moskvi je u toku najhladnija sedmice tokom cele ove zime, a govorilo se i da bi utakmica mogla da bude odložena na jedan dan.

- Ne bih voleo da igramo na zaleđenom terenu i po snegu, jer to nije fudbal. Igrao sam u Permu i na -30, a na tako ekstremnim temperaturama se teško diše i trči. Hladnoća nije problem, jer kako bude nama, biće i njima. Nismo sigurno očekivali da nas u ovo doba godine u Moskvi dočeka sunce. Nema alibija. Ne znam šta reći o odlaganju, uopšte ne razmišljamo o tome. Nas je veliko drugarstvo i činjenica da smo spremni da poginemo jedni za druge dovela ovde gde smo sada. Ne vidim razlog da ne nastavimo dalje - jasan je Branko Jovičić.

ONI SU OTPUTOVALI U MOSKVU

-· Milan Borjan

-· Nemanja Supić

-· Filip Stojković

-· Marko Gobeljić

-· Vujadin Savić

-· Srđan Babić

-· Abraham Frimpong

-· Damjan le Talek

-· Milan Rodić

-· Mičel Donald

-· Branko Jovičić

-· Uroš Račić

-· Nenad Milijaš

-· Nenad Krstičić

-· Slavoljub Srnić

-· Nemanja Milić

-· Luka Adžić

-· El Fardu Ben

-· Nemanja Radonjić

-· Aleksandar Pešić

foto: Printscreen

Kurir / Aleksandar Radonić, specijalni izveštač iz Moskve

Foto: Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track