ROBINJO SE SMEJAO DOK JE SILOVAO MLADU ALBANKU: Otkriveni jezivi detalji gnusnog zločina legendarnog Brazilca!
Foto: AP

osuđen na 9 godina zatvora

ROBINJO SE SMEJAO DOK JE SILOVAO MLADU ALBANKU: Otkriveni jezivi detalji gnusnog zločina legendarnog Brazilca!

Fudbal -

Slavni Brazilski fudbaler Robinjo (34) nepravosnažno je osuđen na devet godina zatvora zbog brutalnog grupnog silovanja 22-godišnje devojke iz Albanije.

"Robinjo je pokazao apsolutni prezir prema žrtvi dok ju je izlagao poniženjima u teškom seksualnom nasilju", navodi se u presudi.

Obrazloženje presude za zločin u kom je pored Robinja učestvovalo još pet silovatelja, objavila je italijanska novinska agencija ANASA. U njemu se otkriva niz gnusnih detalja za koje su na po devet godina osuđeni Robinjo i Rikardo Galko, dok identitet preostale četvorice nije poznat.

Podsetimo, incident se dogodio u jednom noćnom klubu u Milanu 22. februara 2013. godine.

Sud u Milanu je u novembru prošle godine kaznio Robinja zbog "seksualnog napada i grupnog silovanja". Fudbaler je tada bio član fudbalskog kluba Milan.

foto: EPA

Robinjo pravosnažnu presudu čeka na slobodi, uprkos tome što je osuđen za težak zločin. U pritvoru nije zato što brazilski zakon brani izručenje državljana te zemlje u drugu državu, a u vreme izricanja presude fudbaler je boravio u Brazilu.

Zločinu je prethodila rođendanska zabava u mondenom milanskom klubu. Žrtva je bila tamo s dve prijateljice na proslavi, kada je videla Robinja sa suprugom i njegove bliske prijatelje, za koje je potvrdila da ih zna od ranije. Njeno društvo je tada otišlo, a Robinjo je ženu s kojom ima dvoje dece (mlađi sin je tada imao tek godinu i deset meseci) odveo kući, nakon čega se vratio u klub.

Silovatelji su joj tada nudili alkohol sve dok nije postala potpuno nemoćna. Nakon toga su je odveli u ostavu noćnog kluba i tamo sa njom izvršili brojne i uzastopne seksualne odnose, uprkos njenom odupiranju.

Prema presudi, Robinjo je pokazao potpuni prezir prema mladoj ženi. Ponižavao ju je i činio teško seksualno nasilje. Brazilac se tokom incidenta glasno smejao i tako dodatno pokazao potpunu nebrigu za stanje u kom se žrtva nalazi.

Sud je prihvatio nalaze ginekološkog i psihijatriskog veštačenja i jasno su vidljive posledice silovanja.

"Tokom njenog svedočenja bilo je evidentno da je pod traumom, govori tiho i oseća stid zbog svega što je prošla".

Robinjova odbrana temelji se na tome kako nema dokaza da žrtva nije pristala na seks i da je dobrovoljno konzumirala alkohol. Advokat fudbalera je pročitao izjavu Robinja u kojoj tvrdi da se ne oseća krivim zbog ovog dela i da je nepravedno osuđen.

Kurir sport, foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Zvezda i Partizan ovu šansu ne smeju da propuste! Dokle smo stigli u Evropi?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track